Herkomst

Land:
Frankrijk
Streek:
Bordeaux
Wijnhuis:
Despagne

Smaak

Type wijn:
wit
Druifsoort:
sauvignon blanc, semillon, muscadelle
Wijnbeschrijving:
Download PDF

Château Tour de Mirambeau Réserve Blanc

Château Tour de Mirambeau Réserve Blanc

Overige gegevens

ArtNr. Inhoud Eenheid Jaar
1050180 0.75 6 2015
1050292 0.38 12 2015

Het verhaal achter deze wijn

In de gemeente Naujan et Postiac, in de Entre-Deux-Mers tussen de Dordogne en Garonne oogst de familie hun druiven van 6 tot 60 jaar oude stokken in kalkrijke zand- en kleigrond.

Tijdens een 10 tot 18 uur durende maceration pelliculaire of schilinweking - een innovatief procédé voor witte wijnen! - wordt een deel van het stevige appelzuur afgebouwd en worden mooie aroma's aan de velletjes onttrokken. Na de voorzichtige persing van de most kan de vergisting (verder) plaatsvinden. Assemblage in de verhouding 60% sauvignon en gelijke delen sémillon en muscadelle vindt plaats vlak voor botteling.

Dan is dit een toonbeeld van een moderne witte Bordeaux. De fonkelend goudgeel gekleurde wijn heeft zuivere, stuivende aroma's van tropische vruchten, citrus en groene appel. Maar ook die van verse bloemen, kruiden als munt en een satijnzachte, bijna romige structuur. Zijn sappige levendigheid en fraîcheur verrijken ook de afdronk en maken de witte Tour de Mirambeau als geheel onbeperkt inzetbaar als aperitief of begeleidende fles bij salades, (gerookte) vis, schelp- en schaaldieren. Befaamd is de combinatie met haring.


Waar is deze wijn te koop?

Andere wijnen van Despagne