Wijnstreek Casablanca

Valle de Casablanca is een wijngebied dat pas vrij recentelijk is ontdekt en de afgelopen jaren explosief is gegroeid. Het gebied ligt op slechts 40 kilometer van de oceaan en het klimaat is er aanmerkelijk koeler dan in andere valleien. De bewolking, die elke middag vanuit zee het wijngebied binnen trekt, onderbreekt de felle zonneschijn en zorgt voor een daling van de temperatuur. De druiven rijpen hierdoor langzaam en gelijkmatig en de oogst vindt een maand later plaats dan in andere Chileense wijngebieden. Gecombineerd met de lage opbrengsten per hectare resulteert dit in wijnen met een geconcentreerde smaak en intense aroma’s.

Casablanca is het vanwege het klimaat een van de weinige Chileense wijngebieden waar meer witte dan rode wijnen vandaan komen. Het grootste gedeelte is aangeplant met chardonnay, sauvignon blanc en in toenemende mate ook viognier. Van de blauwe rassen doet pinot noir het hier erg goed.

Het zal niemand verbazen dat Casablanca een felbegeerd wijngebied is, waar elk Chileens wijnhuis van naam wel een of meerdere wijngaarden bezit.

Wijnhuizen binnen deze streek

Ons wijnassortiment