Château Tour de Mirambeau Réserve Rosé

Herkomst

Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Wijnhuis: Château Tour de Mirambeau

Smaak

Type wijn: rosé
Druivenras: Cabernet sauvignon
Wijnomschrijving: Download PDF

Overige gegevens

Artikelnummer: 1060180
Inhoud:
0.75 liter
Eenheid:
6 flessen
Jaar:
20172018
Alcohol:
12,5 %

Het verhaal achter deze wijn

De meest onweerstaanbare rosé van heel Bordeaux. Deze verrukkelijke clairet is het tastbare en smaakvolle bewijs van Despagnes technisch vakmanschap.

 De cabernet voor deze wijn komt van percelen met gemiddeld vijftien jaar oude stokken in kalkrijke kleigrond in de Entre-Deux-Mers: het gebied tussen de Dordogne en de Garenne. Meteen na de oogst worden de trossen – maximaal tien per plant –  kort ingeweekt op thermo gereguleerd vinificatiemateriaal en snel geperst. De borrelende massa wordt vervolgens tweemaal daags geroerd om extra veel prettige aroma’s in het vruchtensap te behouden.

De beschreven methodiek blijkt ieder jaar succesvoller en levert een betoverend lekkere rosé op. Helder zachtroze gekleurd geurt hij naar vers geplukt rood fruit. In de smaak komen frambozen, aardbeien en rijpe kersen terug zonder dat de wijn snoeperig en kunstmatig fruitig aandoet. Daarnaast een verfijnde kruidigheid met onder andere groene munt.

Met voldoende zuren, voorbeeldige balans en mooie lengte is dit een onweerstaanbare clairet geworden waarvan ieder slok doet verlangen naar een volgende. Gevaarlijk aantrekkelijk als aperitief, een traktatie bij allerhande salades, charcuterie, vis en zeevruchten.

Waar is deze wijn te koop?