Salon Le Mesnil 2007

Herkomst

Land: Frankrijk
Streek: Champagne
Wijnhuis: Salon

Smaak

Type wijn: mousserend
Druivenras: Chardonnay
Wijnomschrijving: Download PDF

Overige gegevens

Art. Nr. Inhoud Eenheid Jaar Alcohol
0320028 0.75 l 6 2007 12,0%
0320031 1.5 l 1 2007 12,0%

Het verhaal achter deze wijn

Uit de donkere kelders van het champagnehuis Salon in Le Mesnil-Sur-Oger komt de nieuwe release Salon 2007 glinsterend als een diamant tevoorschijn! Het is net alsof een droom waarheid wordt, zoals het champagnehuis omschrijft:

‘the light of a white night that lingers after a beautiful dream and has you floating, light as a feather, for an entire day.’

Het oogstjaar 2007 kenmerkt zich door een milde winter, april was uitmuntend en de bloemzetting begon op tijd. In juni en juli scheen de zon volop, de kalkgrond absorbeerde de warmte voor een koude maand augustus. Uiteindelijk verscheen de zon en werd een onzeker seizoen beloond met druiven die prachtig konden doorrijpen. Het suikergehalte in de druiven was niet te hoog en de zuren mooi in balans.

De champagne is sprankelend in het glas met een zeer verfijnde mousse. In de afdronk complex met een prachtige mineraliteit, puur en een stevige structuur. De druiven – uitsluitend chardonnay – zijn afkomstig uit de Côte des Blancs, om precies te zijn uit Le Mesnil-Sur-Oger. Champagne Salon is altijd een vintage champagne en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijk goede oogstjaren. Niet voor niets blijft Salon tot op de dag van vandaag een mytische naam onder de liefhebbers van topchampagne!

Waar is deze wijn te koop?

Andere wijnen van Salon