Zoeken?

Gaja Conteisa

Vol en geconcentreerd met zwart fruit, teer en zoethout

Over deze wijn
LandItalië
StreekPiemonte
WijnhuisGaja Piemonte
Type wijnrood
DruivenrasNebbiolo, Barbera
Overige informatie

De term Conteisa is het lokale woord voor twist of geschil. Deze naam refereert aan het dispuut in de 13e eeuw tussen de gemeentes La Morra en Barolo over de Cerequio-landerijen die deze plaatsjes scheiden. Cerequio is een van de befaamdste Cru's uit Barolo en synoniem voor wijnen van het allerhoogste niveau. Na 21 dagen temperatuur gecontroleerde inweking vindt verdere vergisting op staal plaats. Daarna volgt er rijping van 30 maanden op eiken houten vaten.

En zo ontstaat deze volle, geconcentreerde wijn met onder meer zwart fruit, teer en zoethout. Hij is krachtig met een groot ontwikkelings-potentieel maar reeds op jongere leeftijd - vanwege zijn aangename tanninestructuur - al heel toegankelijk. Een wijn voor groot wild, rood vlees, bereidingen met paddestoelen of truffels, en harde kazen.

Meer weten over deze wijn?

Neem contact op
Verkooppunt zoeken

Benieuwd naar de andere wijnen van Gaja Piemonte?

bekijk selectie