Gaja Ca’Marcanda Magari Bolgheri

Herkomst

Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Gaja Ca’Marcanda

Smaak

Type wijn: rood
Druivenras: Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc
Wijnomschrijving: Download PDF

Overige gegevens

Art. Nr. Inhoud Eenheid Jaar
2001023 0.75 l 6 2015
2001022 0.375 l 12 2015
2001021 0.75 l 6 2013

Het verhaal achter deze wijn

Bolgheri-wijn van de Ca’Marcandagaarden vlak bij het stadje Castagneto Carducci. Magari is lokaal Italiaans voor ‘kon het maar zo zijn’ en het herinnert Angelo aan de tijd dat de Ca’Marcanda hem nog niet toebehoorde.

 

De druiven voor deze fantastische wijn zijn niet de te verwachten Toscaanse sangiovese, maar merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Ze groeien op zowel de zand-, kalk-, klei- en steenrijke witte bodems als op de leem- en kleirijke terre brune van het landgoed en worden lekker rijp geplukt.

 

De rassen worden apart geoogst en vergist. Hierna wordt de wijn gedurende twaalf maanden in nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten gelagerd. Hierop volgt een half jaar flesrijping.

 

Magari is een grote wijn samengesteld als een typische Bordeauxblend maar met onmiskenbaar Italiaanse karakteristieken. Met veel complexiteit, kruiderijen en zwart fruit is het een volle wijn met heel veel lengte.

De eerste oogst in 2000 kreeg van Robert Parker al 93 punten, een uitzonderlijke prestatie voor een wijn van zulke jonge stokken. Waarmee natuurlijk ook weer het potentieel van deze wijn is benadrukt, want ieder jaar wordt Magari complexer en geraffineerder. En gewilder.

Waar is deze wijn te koop?