
In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door twee vooruitstrevende, ambitieuze dromers.
Mário Pinheiro (geboren in Mozambique) en Nuno Bicó vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Portugese wijnstreek Alentejo. Een wijnstreek met een eeuwenoude wijnbouwtraditie die teruggaat tot de Romeinen.
Het duo kocht er 28 losse, verlaten percelen en wist in drie jaar tijd hun droom te verwezenlijken, door daar één enkel wijndomein van te maken van in totaal 114 hectare: Herdade do Moinho Branco. De bekende wijnmaker Paolo Laureano werd aangenomen en hij startte met het opknappen en beplanten van de wijngaarden. Hiervoor gebruikte hij vooral Portugese druiven, waarvan een aantal druiven die inheems zijn aan de streek.
In 2012 openden ze een ‘state-of-the-art’ wijnkelder van meer dan 40.000 vierkante meter - een ambitieus project dat ze in staat stelt om tot 1,5 miljoen flessen wijn per jaar te produceren. De wijnkelder heeft een bio-klimatologisch ontwerp waarbij de kelder de meest optimale vorm, zonoriëntatie en bodemgesteldheid heeft om zo min mogelijk energie te verbruiken.
Bij Ribafreixo ligt de focus op de productie van witte kwaliteitswijnen van inheemse druivenrassen, maar ook de rode wijnen – eveneens van Portugese druiven – kunnen zich meten met de beste van Portugal.
In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door twee vooruitstrevende, ambitieuze dromers.
Mário Pinheiro (geboren in Mozambique) en Nuno Bicó vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Portugese wijnstreek Alentejo. Een wijnstreek met een eeuwenoude wijnbouwtraditie die teruggaat tot de Romeinen.
Het duo kocht er 28 losse, verlaten percelen en wist in drie jaar tijd hun droom te verwezenlijken, door daar één enkel wijndomein van te maken van in totaal 114 hectare: Herdade do Moinho Branco. De bekende wijnmaker Paolo Laureano werd aangenomen en hij startte met het opknappen en beplanten van de wijngaarden. Hiervoor gebruikte hij vooral Portugese druiven, waarvan een aantal druiven die inheems zijn aan de streek.
In 2012 openden ze een ‘state-of-the-art’ wijnkelder van meer dan 40.000 vierkante meter - een ambitieus project dat ze in staat stelt om tot 1,5 miljoen flessen wijn per jaar te produceren. De wijnkelder heeft een bio-klimatologisch ontwerp waarbij de kelder de meest optimale vorm, zonoriëntatie en bodemgesteldheid heeft om zo min mogelijk energie te verbruiken.
Bij Ribafreixo ligt de focus op de productie van witte kwaliteitswijnen van inheemse druivenrassen, maar ook de rode wijnen – eveneens van Portugese druiven – kunnen zich meten met de beste van Portugal.
