Encostas do Douro

Oenologen Carlos Lucas en Carlos Moura, overtuigd van de kwalitatieve mogelijkheden die de Portugese wijnbouw te bieden heeft, wilden laten zien dat met bewust beperkt gehouden opbrengsten per hectare, veel aandacht in de wijngaard en met gebruik van de modernste vinificatietechnieken verbluffend goede Portugese terroirwijnen gemaakt kunnen worden.

Zij slaagden erin om elegante zowel rode als witte wijnen te maken en hun bedrijf groeide snel. Door het aanhoudende succes werd nieuwe aanplant van stokken mogelijk en Dão Sul besloot op zoek te gaan naar partners om uit te breiden naar andere delen van Portugal.

In het Dourogebied – de geboortestreek van portwijn – werd een samenwerkingsverband gesloten met enkele ervaren wijnmakers en Encostas do Douro Sociedade Vitivinícola S.A. zag het licht.

Er werden kleine wijngaarden gekocht in het gebied, in de buurt van het stadje Régua. Het wijnbedrijf plantte hier op 350 meter boven de zeespiegel klassieke rode druiven aan zoals touriga nacional, tinta roriz, touriga franca, tinta barroca en tinta çao. Inmiddels telt het bezit van Encostas do Douro 22 hectaren gaarden op een bodem van graniet.

Andere wijnhuizen in wijnstreek Douro

Ons wijnassortiment