De Trafford

Precies tussen de bergen van Stellenbosch en Helderberg kijkt vanaf 380 meter boven de zeespiegel De Trafford Winery uit over het prachtige heuvelland. De geschiedenis van dit bedrijf is vrij recent en begon toen de familie Trafford in 1976 het domein kocht met als doel rode wijnen te gaan maken.

Zeer strenge wijnquota gooiden echter roet in het eten en het zou nog tot 1991 duren voor er commerciële wijnbouw zou worden toegestaan. Niet dat er in die vijftien jaar geen wijn werd gemaakt! Een klein perceel leverde – met hulp van lokale wijnboeren – experimentele wijnen op die uitsluitend geconsumeerd werden door vrienden en familie. Ervaring leerde wat de beste plekken was voor welke druiven en wanneer er bij voorkeur geplukt moest worden. Daarnaast liep David Trafford voor aanvullende kennis nog een jaar stage in Saint-Emilion.

Na het opheffen van de oogstbeperkingen werden diverse gaarden aangeplant met onder andere merlot, cabernet sauvignon, shiraz en chenin. Tegenwoordig worden hier door een klein team enthousiaste medewerkers, met veel zorg en oog voor detail, fantastische rode en een witte wijn gemaakt. Maar aandacht kost veel tijd; de produktie is daardoor zeer beperkt en ligt totaal op ongeveer drieënhalfduizend dozen per jaar.

http://detrafford.co.za

 

Andere wijnhuizen in wijnstreek Stellenbosch

Ons wijnassortiment