Wijnstreek Nahe

Het wijngebied Nahe is genoemd naar de gelijknamige rivier die erdoorheen stroomt. Bad Kreuznach vormt het centrum en zowel langs de steile hellingen van de rivierdalen als in de vlakkere en lichtglooiende delen staan druiven aangeplant.

Kenmerkend voor de Nahe is de enorme diversiteit in bodemtypen, ontstaan door de vele vulkaanuitbarstingen die hier miljoenen jaren geleden hebben plaatsgevonden. De bodem is letterlijk door elkaar geschud en onder de oppervlakte treft men afwisselend löss, zandsteen, kwarts, leisteen en leem aan. Dit zorgt ervoor dat iedere wijn een ander karakter heeft en ook dat er voor iedere druivensoort wel een geschikt terroir te vinden is. Riesling, rivaner, silvaner, weissburgunder, grauburgunder, spätburgunder en dornfelder, maar ook minder bekende druiven als kerner, scheurebe en portugieser treffen we in dit wijngebied aan.

Toch valt er in algemene termen wel iets over het karakter van de wijnen uit de Nahe te zeggen. Met name de rieslings combineren de kracht en de volle structuur van wijnen uit de Rheingau met de subtiele aroma’s en de verfijnde zuren van die uit de Moezel.  

Wijnhuizen binnen deze streek

Ons wijnassortiment