
Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noorden van Verona.
Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio.
Toon meer
Met ruim honderd hectare wijngaarden en een state-of-the-art wijnkelder maakt Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia, een serie moderne wijnen van authentieke druiven. In de wijngaarden groeien corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. De wijngaarden in de groene heuvels van de Illasi en Mezzane Vallei profiteren van een mild klimaat en een gevarieerd terroir. Maar is met name de kalkrijke bodem die zowel de Valpolicella als Soave wijnen hun finesse geeft. De vulkanische klei op sommige delen in het wijngebied zorgt voor daarbij voor diepgang in de Amarone wijnen. Bij Tenuta Sant’Antonio heeft biologische en chemische bemesting van de wijngaarden plaatsgemaakt voor plantaardige compost.
Deze compost wordt verkregen uit gefermenteerde takjes en twijgen, micro-organismen en organisch huisafval.De bodem van de wijngaarden is begroeid met grassen. Er wordt niet gemaaid, bemest of gebruik gemaakt van chemische onkruidbestrijding. Ook het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zoals koper en zwavel is flink teruggedrongen en alleen toegepast indien strikt noodzakelijk.Tenuta Sant’Antonio maakt voor de vergisting alleen gebruik van natuurlijke gisten afkomstig uit de eigen, biologisch geteelde druiven. De vergistings- en rijpingstemperatuur van de wijnen wordt nauwlettend gemonitord en stikstof werkt er in het hele proces als antioxidant.











Filters
Reset alle