Verenigde Staten

In het land van de onbegrensde mogelijkheden wordt een aanzienlijke hoeveelheid wijn geproduceerd. Samen met Italië;, Frankrijk en Spanje is de VS een van de grootste wijnproducenten ter wereld. En toch spelen de Amerikaanse wijnen geen prominente rol in de Nederlandse wijnschappen. Er wordt niet veel geë;xporteerd en de prijzen van kwaliteitswijnen zijn vaak hoog.

Hoewel er in veel gebieden van de Verenigde Staten wijn wordt gemaakt, komen de wijnen die we in Nederland vinden komen meestal uit Californië;. De zonnige staat aan de westkust biedt de ideale omstandigheden voor de aanplant van een scala aan duivenrassen. De wijngebieden dichtbij de oceaan profiteren van de verkoelende invloed van de oceaan. Hier vindt men druiven als sauvignon blanc, pinot noir en chardonnay. De wijngaarden die meer in het warmere binnenland liggen en waar de invloed van de oceaan kleiner is, zijn doorgaans meer geschikt voor de productie van rode wijnen van cabernet sauvignon en natuurlijk de nationale trots zinfandel!

Waar het in de Verenigde Staten voorheen vooral om de druivenrassen draaide, is er nu met name in Californië; sprake van een snel groeiende aandacht voor terroir. ; Met de aanplant van nieuwe druivenstokken wordt in navolging van de Europese wijnlanden veel meer rekening gehouden met directe omgevingsfactoren als bodemsamenstelling, ligging en microklimaat.

Wijnstreken in Verenigde Staten

Ons wijnassortiment