
In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte.
Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante.
Toon meer
La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig.
Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venetië. De wijn is genoemd naar z'n druivenras prosecco, een lastige variëteit die laat rijp en daardoor een frisse zuurgraad heeft. Zeer geschikt dus voor het maken van mousserende wijn.











Filters
Reset alle