Zoeken?

Zalto glas

Mondgeblazen perfectie uit Oostenrijk

Kwast Wijnkopers is behalve importeur van wijnen, ook de importeur van het glaswerk van Zalto. Dit Oostenrijkse bedrijf is gespecialiseerd in mondgeblazen, vederlichte glazen waarbij de terroirexpressie van de wijn nog beter tot haar recht komt.

Het brein achter het design van de glazen is de priester Hans Denk, een van de meest gewaardeerde en inspirerende wijnexperts van Oostenrijk. Hij heeft decennia lang besteed aan het bestuderen en proeven van wijnen. Het resultaat is de Zalto Denk’Art glazen lijn, waarbij het ontwerp van de glazen is gebaseerd op hoeken van 24, 48 en 72 graden. Dit zijn ook de hoeken van de as waar de aarde om draait en deze hoeken werden in de Romeinse tijd al gebruikt in ontwerpen.

De glazen van Zalto zijn gemaakt zonder lood en daardoor ook vaatwasser bestendig. Desondanks adviseert Kwast Wijnkopers om de glazen alleen te wassen in de speciale glazenspoelmachine. Inmiddels wordt het glaswerk van Zalto internationaal gewaardeerd door enkele van de beste sommeliers en wijnprofessionals.

AXIUM
BORDEAUX
BURGUNDY
CHAMPAGNE
MYSTIQUE
SWEETWINE
UNIVERSAL
WHITEWINE

Meer weten over Zalto Glas?

Bezoek website zalto