Zoeken?

Zalto glas

Zalto wijnglazen: Mondgeblazen perfectie uit Oostenrijk

Bij Kwast Wijnkopers vinden wij dat een goede wijn het juiste wijnglas verdient voor maximaal genot. Daarom importeren wij naast wijnen ook Zalto wijnglazen en karaffen. Dit Oostenrijkse bedrijf is gespecialiseerd in mondgeblazen, vederlichte glazen waarbij de aroma’s van de wijn nog beter tot hun recht komen. Niet voor niets wordt het glaswerk gebruikt door de beste sommeliers en wijnprofessionals ter wereld.

Het brein achter het design van Zalto glazen is de priester Hans Denk, één van de meest gewaardeerde en inspirerende wijnexperts van Oostenrijk. Hij heeft decennia lang besteed aan het bestuderen en proeven van wijnen. Het resultaat is de Zalto Denk’Art glazen lijn, waarbij het ontwerp van de glazen is gebaseerd op hoeken van 24, 48 en 72 graden. Dit zijn ook de hoeken van de as waar de aarde om draait, die zelfs in de Romeinse tijd al gebruikt werden in ontwerpen. Door gebruik te maken van deze kosmische parallellen, kan de wijn zijn uiterste potentieel bereiken.

De glazen van Zalto zijn gemaakt zonder lood en daardoor ook vaatwasser bestendig. Desondanks adviseert Kwast Wijnkopers om de glazen alleen te wassen in een speciale glazenspoelmachine. Inmiddels wordt het glaswerk van Zalto internationaal gewaardeerd door enkele van de beste sommeliers en wijnprofessionals.

AXIUM
BORDEAUX
BURGUNDY
CHAMPAGNE
MYSTIQUE
SWEETWINE
UNIVERSAL
WHITEWINE

Meer weten over Zalto Glas?

Bezoek website zalto