Nieuws

Nieuws

WILLIAM FÈVRE CHABLIS 2018: “INCOMPARABLE QUALITY BLENDING RICHNESS AND FRUITINESS”

Vintage 2018 was voor William Fèvre het jaar van de perfecte balans! Door de ideale weersomstandigheden op de juiste momenten zijn de wijnen zijn zowel rijk als fris en mineralig.

Lees meer...

Nieuws

VIU MANENT GRAN RESERVA AND SECRET WORDEN VEGAN

Vanaf 2020 worden alle Gran Reserva en Secret wijnen van Viu Manent veganistisch. Dit betekent dat er in geen enkele fase van het wijnmaakproces nog dierlijke ingrediënten worden gebruikt.

Lees meer...

Nieuws

Kwast Wijnkopers op Wine Professional

Op 13, 14 en 15 januari aanstaande wordt de jaarlijkse Wine Professional gehouden in de RAI in Amsterdam. Ook Kwast Wijnkopers is aanwezig op deze belangrijke vakbeurs voor horeca- en wijnprofessionals.

Lees meer...

Nieuws

Samenwerking Kwast Wijnkopers en JRE verlengd

Kwast Wijnkopers werkt al enige jaren succesvol samen met de Nederlandse restaurants die zijn aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs, afgekort JRE. Onlangs zetten beide partijen hun handtekeningen onder een document waarin de huidige samenwerking met drie jaar wordt verlengd.

Lees meer...

Nieuws

IN THE SPOTLIGHT: GUSTAVE LORENTZ RIESLING GRAND CRU KANZLERBERG

De Grand Cru Kanzlerberg is de kleinste cru van de Elzas. Een fantastisch terroir, waarvan Gustave Lorentz bijna de helft in zijn bezit heeft. De Riesling Grand Cru Kanzlerberg is een mooi voorbeeld van de topwijnen die hier vandaan komen.

Lees meer...

Nieuws

Martijn Kwast met Johan Malan (Simonsig) in Business Class

Op zondag 10 november was Martijn Kwast weer te gast bij Business Class. Deze keer was hij niet alleen, maar was ook Johan Malan van wijnhuis Simonsig speciaal voor de uitzending uit Zuid-Afrika overgekomen.

Lees meer...

Nieuws

Drie Kwast-wijnen in top 100 James Suckling

De internationaal gerenommeerde wijncriticus James Suckling kiest jaarlijks honderd wijnen voor zijn exclusieve ‘Top 100 wines of the year’. Maar liefst drie van onze wijnen zijn geëindigd in de Top 100 van 2019!

Lees meer...

Nieuws

Giovanni Gaja in De Telegraaf

Ook De Telegraaf heeft het bezoek van Giovanni Gaja aan Nederland opgemerkt. In de editie van vandaag besteedt het aandacht aan de exclusieve proeverijen en master classes die Gaja eind oktober op verschillende locaties verzorgde.

Lees meer...

Nieuws

Despagne en Château Violet winnaars Telegraaf Winterwijnentest

De witte Biface van Despagne en Sauternes van Château Violet zijn tijdens de Winterwijnentest van De Telegraaf in de prijzen gevallen. Biface eindigde zelfs op nummer 1 in de categorie wit.

Lees meer...

Nieuws

Delamotte Blanc de Blancs beste champagne 2019 volgens Perswijn

“Een winnaar om trots op te zijn”, zo omschrijft Perswijn Delamotte Blanc de Blancs 2008. Het is de onbetwiste winnaar in de categorie beste mousserende wijnen van 2019. Ook Simonsig doet het goed in het Perswijn Wijnconcours.

Lees meer...

Nieuws

Louis Jadot en Domaine Ferret: buitengewoon goede vintage 2018

Louis Jadot en Domaine Ferret lanceren de nieuwe jaargang 2018. Een intensief jaar qua weer en werk in de wijngaarden, maar met fantastische wijnen als resultaat!

Lees meer...

Nieuws

Nieuwe jaargangen Gaja Single Vineyard Barbaresco en Barolo!

De Single Vineyard Barbaresco’s 2016 en de Single Vineyard Barolo’s 2015 van Gaja zijn nu – zij het zeer beperkt – beschikbaar. De beoordelingen door Robert Parker zijn zonder uitzondering lovend!

Lees meer...

Nieuws

New Release: Champagne Salon 2008 met limited edition oenotheque case

Na een reeks vintages die bekend staan als “Shining Light”(2007), “Romantic” (2006) en “Serenity” (2004) volgt nu “Dream” vintage 2008. Een droom van een vintage in ieder opzicht!

Lees meer...

Nieuws

Excellente wijnen Radford Dale, Simonsig en Delaire – Tim Atkin

De Britse Master of Wine Tim Atkin heeft in zijn South Africa Special Report 2019 hoge scores toegekend aan een flink aantal wijnen van Radford Dale, Simonsig en Delaire.

Lees meer...

Blog

Blog

KOFFIE DRINKEN MET GIOVANNI GAJA

Giovanni Gaja was twee dagen in Nederland om een aantal exclusieve proeverijen en masterclasses te verzorgen. Natuurlijk maakten wij van de gelegenheid gebruik om Giovanni een paar vragen te stellen. Nu eens niet (alleen maar) over de wijnen van Gaja, maar ook over Giovanni zelf.

Lees meer...