Nieuws

Nieuws

Louis Jadot en Domaine Ferret: buitengewoon goede vintage 2018

Louis Jadot en Domaine Ferret lanceren de nieuwe jaargang 2018. Een intensief jaar qua weer en werk in de wijngaarden, maar met fantastische wijnen als resultaat!

Lees meer...

Nieuws

Nieuwe jaargangen Gaja Single Vineyard Barbaresco en Barolo!

De Single Vineyard Barbaresco’s 2016 en de Single Vineyard Barolo’s 2015 van Gaja zijn nu – zij het zeer beperkt – beschikbaar. De beoordelingen door Robert Parker zijn zonder uitzondering lovend!

Lees meer...

Nieuws

New Release: Champagne Salon 2008 met limited edition oenotheque case

Na een reeks vintages die bekend staan als “Shining Light”(2007), “Romantic” (2006) en “Serenity” (2004) volgt nu “Dream” vintage 2008. Een droom van een vintage in ieder opzicht!

Lees meer...

Nieuws

Excellente wijnen Radford Dale, Simonsig en Delaire – Tim Atkin

De Britse Master of Wine Tim Atkin heeft in zijn South Africa Special Report 2019 hoge scores toegekend aan een flink aantal wijnen van Radford Dale, Simonsig en Delaire.

Lees meer...

Nieuws

FEUDO MONTONI BEKROOND DOOR VINOUS

Online wijnmagazine Vinous heeft vier wijnen van Feudo Montoni bekroond met 90+ punten. Een mooie en terechte score voor dit toonaangevende wijnhuis, dat in hoge mate heeft bijgedragen aan de huidige roem van Siciliaanse wijnen.

Lees meer...

Nieuws

Vinous onder de indruk van Vintages 2017 Taylor’s en Croft

Neil Martin, de voorstaande Britse wijnrecensent van Vinous, heeft zijn scores toegekend aan de Vintage Ports van 2017. In ons eerdere nieuwsitem over de Vintages van Taylor’s en Croft heeft u al kunnen lezen dat de producenten zelf spraken over een ‘truly exceptional year’. De zojuist binnengekomen scores en reviews van Martin onderschrijven dit groots enthousiasme. Met hoge scores en termen als ‘vorstelijk’ en ‘aristocratisch’ maakt hij er geen geheim van bijzonder onder de indruk te zijn van de Vintages van beide Porthuizen.

Lees meer...

Nieuws

‘La Fillaboa 1898’: ‘Best in Show’ en 97 points

De Albariño-wijn van ‘La Fillaboa 1898’ is sinds vandaag opgenomen in een wel heel bijzonder rijtje. Tijdens de 16e editie van de Decanter World Wine Awards (DWWA) werd bekend gemaakt dat de wijn is bekroond met de hoogst haalbare score: 97 punten en behorend tot de categorie ‘Best in Show’ .

Lees meer...

Nieuws

Gaja Ca’Marcanda 2016: ”uiterste precisie en balans”

2016 heeft ook in de Maremma voor buitengewone kwaliteit gezorgd! Van de wijnen die Gaja in deze Toscaanse wijnstreek produceert kwamen onlangs een aantal zeer mooie reviews binnen. De top-cuvée ’s Gaja Ca’Marcanda Camarcanda 2016 en de Gaja Ca’Marcanda Magari 2016 kregen van wijn-recensent Robert Parker respectievelijk 97 en 95 punten.

Lees meer...

Nieuws

Classic Vintage Port 2017: Unieke back to back vintage declaratie

Geheel volgens traditie zijn porthuizen Croft en Taylor’s vandaag op Saint Georges Day (23 april) naar buiten getreden met de verklaring van een nieuwe Classic Vintage. Goed nieuws: de Vintage 2017 is niet alleen officieel een feit, maar ook nog eens van buitengewone kwaliteit.

Lees meer...

Nieuws

Hoogste aantal Kwast-wijnen ooit in Grote Hamersma 2019

Het aantal wijnen van het Kwast assortiment opgenomen in de Grote Hamersma 2019 is opnieuw gestegen. Waren we vorig jaar al bijzonder verheugd met een selectie van wel 93 wijnen, dit jaar breidde de selectie uit naar het indrukwekkende aantal van 109.

Lees meer...

Nieuws

Beaujolais 2018: Droge, hete zomer zorgt voor ‘legendary vintage’

In de Beaujolais is men zeer enthousiast over de vintage 2018. Winetrade Organisation Inter Beaujolais gaf de jaargang onlangs al het predikaat ‘a legendary vintage’. Van deze nieuwe vintage kunnen wij vier prachtige single vineyards aanbieden.

Lees meer...

Nieuws

Viu Manent krijgt hoge scores van James Suckling

James Suckling, bekend Amerikaans wijnkenner en wijnschrijver, beoordeelde met zijn team onlangs meer dan 1200 Chileense wijnen. Viu Manent, al voor lange tijd behorend tot de top van de wijnbedrijven in het Zuid Amerikaanse land, kreeg voor maar liefst elf wijnen een zeer noemenswaardige beoordeling van 90 punten of meer.

Lees meer...

Nieuws

Perswijn proeft Zuid Afrika; Kwast-wijnen sterk vertegenwoordigd.

In de rubriek “geproefd & beoordeeld” was er in de laatste editie van Perswijn aandacht voor rode wijnen uit Zuid Afrika. Maar liefst 9 wijnen uit het assortiment van Kwast werden geselecteerd en kregen de beoordeling goed tot zeer goed.

Lees meer...

Nieuws

Wijn & Spijs Heerenveen Nederlands Beste Foodspecialist Wijn 2019

Wijn & Spijs Heerenveen is op maandag 1 april (geen grap) verkozen tot Nederlands Beste Foodspecialist Wijn 2019!! Wat een prachtige prestatie.

Lees meer...

Blog

Blog

Persoonlijke ontmoeting met Shaune Zeleny van J. Lohr

Afgelopen maandag 6 mei vond in het QO Hotel in Amsterdam de Big California Wine Tasting 2019 plaats. Speciaal voor het evenement waren ook een flink aantal vertegenwoordigers van de Californische wijnhuizen naar Amsterdam afgereisd. Shaune Zeleny, Vice President International Sales was namens wijnhuis J. Lohr present, reden voor een kort onderhoud.

Lees meer...