Nieuws

Nieuws

Hubrecht Duijker classificeert diverse Kwastwijnen als novembervondst

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten. Deze maand selecteerde hij de Portantica Bianco, de Fontanavecchia Aglianico del Taburno en de Simonsig Cabernet Sauvignon – Shiraz als vondst van de maand November.

Lees meer...

Nieuws

Hubrecht Duijker classificeert diverse Kwastwijnen als oktobervondst

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten. Deze maand kwamen de La Tordera Valdobbiadene Prosecco Superiore Spumante Brut ‘Brunei’, de Duo du Midi Malbec-Cabernet Franc en de Viu Manent Gran Reserva Carménère in het bijzonder goed uit de proeverij.

Lees meer...

Nieuws

Wijnmaker Willam Fèvre witte wijnmaker van het jaar 2018

William Fèvre’s wijnmaker Didier Séguier is verkozen tot “White Winemaker of the Year” tijdens de 34e editie van International Wine Challenge.

Lees meer...

Nieuws

Duo des Mers verkozen als de Mosselwijn van het Jaar 2018

Duo des Mers Sauvignon Viognier verkozen tot de mosselwijn van het jaar 2018. Elk jaar wordt de start van het mosselseizoen in het Zeeuws Vlaamse Philippine ingeluid met de verkiezing van de mosselwijn van het jaar.

Lees meer...

Nieuws

Voorverkoop wereldberoemde wijnen uit Piëmonte van Gaja

‘Aan de voet van de bergen’, dat betekent de naam van de noordwestelijke streek Piëmonte. In het hart van de streek ligt het wijnhuis Gaja, zij maken wijnen van absolute topklasse. De familie Gaja zoekt continu naar de allerbeste kwaliteit voor al hun wijnen. Daardoor zijn zij één van de meest imposante wijnproducenten van Italië. Het zijn inmiddels de dochters Gaia en Rosanna die samen met hun broer Giovanni langzaam het roer overnemen van hun vader Angelo Gaja.

Lees meer...

Nieuws

New Release Champagne Salon 2007: Shining Light

Uit de donkere kelders van het champagnehuis Salon in Le Mesnil-Sur-Oger komt de nieuwe release Salon 2007 glinsterend als een diamant tevoorschijn!

Het is net alsof een droom waarheid wordt, zoals het champagnehuis omschrijft:

‘the light of a white night that lingers after a beautiful dream and has you floating, light as a feather, for an entire day.’ 

Lees meer...

Nieuws

Croft en Taylor’s Vintage Port 2016: Purity, refinement and structure

Volgens de traditie op Saint Georges Day, 23 april 2018, verklaren porthuizen Croft en Taylor’s het oogstjaar 2016 tot een ‘Classic Vintage Port’.

Het jaar 2016 kenmerkt zich door twee uitzonderlijke factoren. De lente was extreem nat met hevige neerslag. Het voordeel hiervan was dat het waterreservoir in de bodem werd aangevuld na de extreme droogte in het najaar van 2016. Van begin juli tot eind september waren de weersomstandigheden extreem heet en droog. Hierdoor konden de druiven uiteindelijk volledig doorrijpen en begon de pluk rond 17 september 2016.

Lees meer...

Nieuws

Feudo Montoni behoort tot de beste 10 wijnhuizen in Sicilië

Feudo Montoni is door Decanter uitgeroepen tot één van de beste top 10 wijnhuizen van Sicilië! In het artikel in Decanter, mei 2018 staat omschreven dat wijnmaker Fabio Sireci wordt geprezen om de excellente wijnen die hij maakt van het inheemse druivenras Nero d’Avola. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) van Montoni hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen altijd bewaard zijn gebleven.

Lees meer...

Blog

Blog

Louis Jadot Vintage 2017 – DE FAVORIETEN van Jaap & Martijn Kwast

Onlangs gingen Jaap en Martijn Kwast op werkbezoek in de Bourgogne om de wijnen van Louis Jadot vintage 2017 te proeven. Zij waren verrast over de mooie kwaliteit! Daarnaast selecteerden zij hun persoonlijke favoriete wijnen.

Lees meer...

Blog

Paul Prieur et Fils: Balans tussen traditie en toekomst

Luc Prieur is de vierde generatie van wijnmakers in wijnbedrijf Paul Prieur et Fils en de elfde in zijn familie. Op zijn 27ste heeft hij officieel de leiding over het familiedomein en een duidelijke visie op de toekomst.

Lees meer...

Blog

Special release iconische jaargang 1997 Salon Champagne Editie 2018

Vorig jaar is voor het eerst een limited release uitgekomen van de vintage 1997, welke in februari 2017 gedégorgeerd is. Dit jaar brent Salon wederom de vintage 1997 in zeer beperkte oplage op de markt, maar dan gedégorgeerd in februari 2018. Dit betreft de Editie 2018, en is een unieke kans om deze schaarse en zeer gewilde champagne te bemachtigen. Wereldwijd zijn er namelijk nog slechts 800 flessen beschikbaar! Zelf noemen de wijnmakers van Salon de vintage 1997 “a sensuality of silk”.

Lees meer...

Blog

Kwast Wijnkopers feestelijke 40-jarige Jubileumlunch

‘Wijn is passie en inspiratie’, met deze slogan is Kwast Wijnkopers uitgegroeid tot het bedrijf wat het nu is. Vrijdag 1 juni 2017 was het precies 40 jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht en dat begon in een oude caravan in een grote loods in Nieuw-Vennep. Om dit heugelijke feit te vieren hadden Jaap en Elise Kwast samen met hun zoon Martijn een feestelijke lunch georganiseerd voor leveranciers en relaties in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam.

Lees meer...

Blog

Martijn Kwast bij Business Class met nieuwe oogst MIP Rosé

Afgelopen zondag 22 april was Martijn Kwast te gast in het wekelijkse zakenprogramma Business Class op RTL7. Martijn Kwast liet Harry Mens twee wijnen proeven: MIP Classic Rosé en MIP Collection Rosé, beide gemaakt door het wijndomein Guillaume en Virginie Philip. Maar eerst werd tijdens de uitzending de nieuwe bedrijfsfilm van Kwast Wijnkopers gepresenteerd, klik op de onderstaande link om deze te bekijken.

Lees meer...

Blog

Grote opkomst Kwast Wijnkopers Jubileum Voorjaarsproeverij

De opkomst was groot tijdens de Jubileum Voorjaarsproeverij 25 en 26 maart jongstleden, ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van Kwast Wijnkopers. Er waren gedurende twee dagen meer dan 450 klanten aanwezig die het huidige assortiment en alle nieuw vondsten konden proeven. Een brede selectie van meer dan 190 wijnen stonden open.

Lees meer...

Blog

Introductie nieuwe wijnconcept KLM: Glorious Grapes

Op 20 december jongstleden is het nieuwe concept Glorious Grapes geïntroduceerd aan de pers en een selectie genodigden in het restaurant RIJKS*. Tijdens een lunch die was verzorgd door chef Joris Bijdendijk werden de nieuwe wijnen gepresenteerd en geproefd. Vanaf februari 2018 loopt het concept aan boord van de KLM businessclass. Een groep stewardessen is hiervoor speciaal uitgenodigd op het hoofdkantoor van Kwast Wijnkopers om een uitgebreide training te volgen.  

Lees meer...