Nieuws

Nieuws

Duo des Mers verkozen als de Mosselwijn van het Jaar 2018

Duo des Mers Sauvignon Viognier verkozen tot de mosselwijn van het jaar 2018. Elk jaar wordt de start van het mosselseizoen in het Zeeuws Vlaamse Philippine ingeluid met de verkiezing van de mosselwijn van het jaar.

Lees meer...

Nieuws

Voorverkoop wereldberoemde wijnen uit Piëmonte van Gaja

‘Aan de voet van de bergen’, dat betekent de naam van de noordwestelijke streek Piëmonte. In het hart van de streek ligt het wijnhuis Gaja, zij maken wijnen van absolute topklasse. De familie Gaja zoekt continu naar de allerbeste kwaliteit voor al hun wijnen. Daardoor zijn zij één van de meest imposante wijnproducenten van Italië. Het zijn inmiddels de dochters Gaia en Rosanna die samen met hun broer Giovanni langzaam het roer overnemen van hun vader Angelo Gaja.

Lees meer...

Nieuws

New Release Champagne Salon 2007: Shining Light

Uit de donkere kelders van het champagnehuis Salon in Le Mesnil-Sur-Oger komt de nieuwe release Salon 2007 glinsterend als een diamant tevoorschijn!

Het is net alsof een droom waarheid wordt, zoals het champagnehuis omschrijft:

‘the light of a white night that lingers after a beautiful dream and has you floating, light as a feather, for an entire day.’ 

Lees meer...

Nieuws

Croft en Taylor’s Vintage Port 2016: Purity, refinement and structure

Volgens de traditie op Saint Georges Day, 23 april 2018, verklaren porthuizen Croft en Taylor’s het oogstjaar 2016 tot een ‘Classic Vintage Port’.

Het jaar 2016 kenmerkt zich door twee uitzonderlijke factoren. De lente was extreem nat met hevige neerslag. Het voordeel hiervan was dat het waterreservoir in de bodem werd aangevuld na de extreme droogte in het najaar van 2016. Van begin juli tot eind september waren de weersomstandigheden extreem heet en droog. Hierdoor konden de druiven uiteindelijk volledig doorrijpen en begon de pluk rond 17 september 2016.

Lees meer...

Nieuws

Feudo Montoni behoort tot de beste 10 wijnhuizen in Sicilië

Feudo Montoni is door Decanter uitgeroepen tot één van de beste top 10 wijnhuizen van Sicilië! In het artikel in Decanter, mei 2018 staat omschreven dat wijnmaker Fabio Sireci wordt geprezen om de excellente wijnen die hij maakt van het inheemse druivenras Nero d’Avola. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) van Montoni hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen altijd bewaard zijn gebleven.

Lees meer...

Nieuws

Antonio Galloni van Vinous zet Gaja wijnen in ’t zonnetje

Wie wil er niet in de herfst naar de kleurige heuvels in Piëmonte waar in de ochtend een nevelige mist hangt. Prachtig om te zien en de mist refereert naar de naam van de druif nebbiolo, want nebbia betekent mist in het Italiaans. Door zijn langzame rijping wordt nebbiolo pas in de tweede helft van oktober of de eerste week van november geoogst. De koning en koningin van de wijnen van Italië worden hiervan gemaakt, de fameuze Barolo en Barbaresco. Antonio Galloni doet verslag van zijn bevindingen van de onlangs vrijgegeven Barolo 2013: the late releases en Barbaresco 2014: An October Surprise.

Lees meer...

Nieuws

Martijn Kwast in Business Class met Barón de Ley

Afgelopen zondag 4 februari was Martijn Kwast te gast in het wekelijkse zakenprogramma Business Class op RTL7. De wijnen die hij had meegenomen waren Barón de Ley Club Privado, Barón de Ley Reserva en Barón de Ley Gran Reserva, van het meermaals bekroonde Rioja wijnhuis Barón de Ley.

Lees meer...

Nieuws

Alessandro Matrone: vinoloog van het jaar 2018

Vanuit de Wijnacademie wordt jaarlijks de wedstrijd vinoloog van het jaar georganiseerd. Dit jaar staat Allesandro Matrone maar liefst voor het vierde jaar achterelkaar op het podium! Hiervoor won hij in 2015 ook de 1e prijs en in 2016 en 2017 de 2e prijs. Vinoloog van het jaar word je niet zomaar. Er zijn 3 voorrondes, een halve finale en uiteindelijk blijven 11 finalisten over.

Lees meer...

Nieuws

Kwast Wijnkopers winnaar Horeca-Publieksprijs tijdens het Concours des Grands Vins du Beaujolais

Het Beaujolais Concours is in het leven geroepen om de professional en horeca ondernemer kennis te laten maken met de bijzondere kwaliteit en diversiteit van de Beaujolais regio en in het bijzonder om aandacht te genereren voor de vele facetten van de gamay druif en de 12 bijzondere Beaujolais-appellaties , waaronder de 10 Cru’s .

Lees meer...

Nieuws

Garnatxa de Cérvoles: een ware winterwijn om het nieuwe jaar mee in te gaan

‘Garnatxa de Cérvoles is een ware winterwijn om het nieuwe jaar mee in te gaan,’ aldus Hubrecht Duijker die het jaar begonnen is met de vondsten van de maand januari 2018.

‘Iets meer dan twintig jaar geleden verscheen de eerste oogst van Cérvoles. Een Catalaans domein in het hoogste, zeer stenige deel (zo’n 800 meter) van Costers del Segre, bij de grens met Priorat. Het behoort aan de groep Tomàs Cusiné en omvat 31 hectare.

Lees meer...

Nieuws

Viu Manent uitgeroepen tot ‘Winery of the Year 2017’ in Chili

Viu Manent is door dé autoriteit in de Chileense wijnindustrie, de Wines of Chile Association, uitgeroepen tot Winery of the Year in 2017. Een hele eer voor dit familiebedrijf dat al 82 jaar met veel passie werkt aan de promotie van Chileense wijnen in de Colchagua Valley.

Lees meer...

Blog

Blog

Kwast Wijnkopers feestelijke 40-jarige Jubileumlunch

‘Wijn is passie en inspiratie’, met deze slogan is Kwast Wijnkopers uitgegroeid tot het bedrijf wat het nu is. Vrijdag 1 juni 2017 was het precies 40 jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht en dat begon in een oude caravan in een grote loods in Nieuw-Vennep. Om dit heugelijke feit te vieren hadden Jaap en Elise Kwast samen met hun zoon Martijn een feestelijke lunch georganiseerd voor leveranciers en relaties in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam.

Lees meer...

Blog

Martijn Kwast bij Business Class met nieuwe oogst MIP Rosé

Afgelopen zondag 22 april was Martijn Kwast te gast in het wekelijkse zakenprogramma Business Class op RTL7. Martijn Kwast liet Harry Mens twee wijnen proeven: MIP Classic Rosé en MIP Collection Rosé, beide gemaakt door het wijndomein Guillaume en Virginie Philip. Maar eerst werd tijdens de uitzending de nieuwe bedrijfsfilm van Kwast Wijnkopers gepresenteerd, klik op de onderstaande link om deze te bekijken.

Lees meer...

Blog

Grote opkomst Kwast Wijnkopers Jubileum Voorjaarsproeverij

De opkomst was groot tijdens de Jubileum Voorjaarsproeverij 25 en 26 maart jongstleden, ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van Kwast Wijnkopers. Er waren gedurende twee dagen meer dan 450 klanten aanwezig die het huidige assortiment en alle nieuw vondsten konden proeven. Een brede selectie van meer dan 190 wijnen stonden open.

Lees meer...

Blog

Introductie nieuwe wijnconcept KLM: Glorious Grapes

Op 20 december jongstleden is het nieuwe concept Glorious Grapes geïntroduceerd aan de pers en een selectie genodigden in het restaurant RIJKS*. Tijdens een lunch die was verzorgd door chef Joris Bijdendijk werden de nieuwe wijnen gepresenteerd en geproefd. Vanaf februari 2018 loopt het concept aan boord van de KLM businessclass. Een groep stewardessen is hiervoor speciaal uitgenodigd op het hoofdkantoor van Kwast Wijnkopers om een uitgebreide training te volgen.  

Lees meer...