Nieuws

Nieuws

Hubrecht Duijker classificeert diverse Kwastwijnen als novembervondst

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten.

‘De 24 hectare van vierde-generatie wijnbouwer Kurt Angerer strekken zich uit over diverse bodemsoorten, wat hem op het idee bracht om zijn wijnen, daarnaar te noemen. Vandaar het Kies, een referentie aan kiezel, op het label van een Grüner Veltliner 2016.

Lees meer...

Nieuws

Sneak preview De Grote Hamersma 2018

De Grote Hamersma 2018 is nog niet te koop, maar de scores van Kwast Wijnkopers zijn wel al bekend. In dit nieuwste boek van Harold Hamersma zijn er bij voorkeur 93 wijnen van Kwast opgenomen. En dat zijn er weer 15 meer dan vorig jaar. Maar liefst 8 wijnen uit ons portfolio zijn beoordeeld als sterwijn.

Lees meer...

Nieuws

Viu Manent: hoge scores in Guia Descorchados 2018

Wijnen van wijnhuis Viu Manent krijgen hoge scores in Guia Descorchados 2018, de meest prestigieuze en toonaangevende wijngids van Zuid-Amerika. Auteur van Guia Descorchados is de Chileense wijnjournalist Patricio Tapia die met zijn wijngids een totaal beeld geeft van de wijnen in Zuid-Amerika. Zowel grote moderne als kleinere wijnbedrijven zijn in kaart gebracht en de wijnen van beoordeelt. De naam van de wijngids Descorchados betekent in het Nederlands ontkurken!

Lees meer...

Nieuws

Zuid-Afrikaanse wijnen bekroond door Tim Atkins South Africa 2017 Special Report

Hoog op de koele flanken van de Botmaskop ligt het estate van Delaire Graff. De wijnen zijn net als het prachtige estate zelf, zeer verfijnd. In het rapport dat onlangs verscheen van Tim Atkins heeft Delaire Graff zijn First Growth status behouden.

Lees meer...

Nieuws

Hubrecht Duijker classificeert diverse Kwastwijnen als oktobervondst

Deze maand zijn diverse Kwastwijnen door Hubrecht Duijker als oktobervondsten aangemerkt. Op nummer 1 staat Simonsig Kaapse Vonkel, een vrolijke bruisende blend. Daarnaast kwamen in aanmerking van Château Tour de Mirambeau Réserve Rosé 2016 en Despagne Le Mythe d’Amphorie 2016, elegant droog en frisse rosé wijnen. En een klassieker van klasse, zo zou Gustave Lorentz Pinot Blanc Réserve 2016 kunnen worden omschreven. En de nieuwe vondst Casa de Moya María de Moya Bobal 2015, Gloria de Moya Monastrell 2015 en Tibó Merseguera 2016 van Yves Laurijssens die een nieuw bestaan is begonnen als wijnbouwer in het achterland van Valencia.

Lees meer...

Nieuws

Bourgogne 2016: een uitdagend wijnjaar met mooie kwaliteit

De kwaliteit in de wijnen van 2016 is zichtbaar aanwezig. De wijnen vertonen diepte, zijn weelderig met een rijk fruitig karakter en natuurlijke expressie van het terroir. Door enige jaren flesrijping verkrijgen de wijnen nog meer structuur.

Lees meer...

Nieuws

Oogstverslag 2017 wijnhuizen LaFou en Abadal uit Catalunya

De wijngeschiedenis van de familie Roqueta- waar LaFou en Abadal aan zijn gelieerd- is diep geworteld in de tradities van de streek. De kelders zijn uitgerust met de modernste technologie, maar de wijnen – modern, fruitig en soepel verraden allerminst hun Catalaanse herkomst.

Lees meer...

Nieuws

Château Tour de Mirambeau van familie Despagne scoort hoge punten

Wijnmaker Thibault Despagne scoort hoge punten:

Tour de Mirambeau Blanc Réserve 2016 : 90/100 Best Buy Wine Enthousiast
Tour de Mirambeau Réserve Rouge 2015 : 90/100 Decanter (dit oogstjaar is nu verkrijgbaar)

Lees meer...

Nieuws

Bijzondere Jubileumport Taylor’s 325th Anniversary

Dit jaar bestaat Taylor’s maar liefst 325 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het porthuis de Taylor’s 325th Anniversary Limited Edition Port uitgebracht. Een speciale tawny port, samengesteld uit een selectie van de gerijpte tawny ports die zijn opgeslagen in de lodges van Vila Nova da Gaia.

Lees meer...

Nieuws

Kwastwijn Lafou El Sender: vondst van de septembermaand aldus Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten.

Deze keer als vondst van de maand:

Lafou El Sender 

Lees meer...

Nieuws

Restaurant Joelia eerste Laurent-Perrier ambassadeur van Nederland

Tijdens de najaarsproeverij van Kwastwijnkopers heeft Mario Ridder zijn oorkonde ontvangen van Laurent-Perrier. Dit valt samen met de introductie van de nieuwe champagne La Cuvée Brut van  Laurent-Perrier. Deze champagne blinkt uit door een verfijnde frisheid met een groter percentage chardonnay als ruggengraat.

Lees meer...

Nieuws

‘Romantiek met Champagnes’

Dit meldde Stan Huygens in zijn kop in het Telegraaf Journaal. Gisteren vond de lancering plaats van het nieuwe standaardwerk van Gert Crum: Champagne – Le Reveil des Terroirs. Het boek werd gepresenteerd in combinatie met de introductie van de nieuwe jaargang van Champagne Salon 2006.

Lees meer...

Nieuws

Morgenster Lourens River Valley 2011 scoort 92 James Suckling punten

De Morgenster Lourens River Valley 2011 heeft tijdens het jaarlijkse evenement van Wines of South Africa (WOSA) in Hong Kong door het proefpanel maar liefst 92 punten gekregen.

Lees meer...

Blog

Blog

Het geheim van de wijnen van Gaja: eigenzinnig en eigentijds

Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Hij deed dat geheel eigenzinnig en eigentijds door zijn eigen inzichten te volgen. Zo plantte hij internationale druivenrassen aan zoals cabernet sauvignon en merlot en maakte deel uit van de Super Toscans in de jaren ’80 en ’90. De Super-Toscans bestond uit een groep wijnmakers die zich destijds niet conformeerde aan de Italiaanse wijnwetgeving. Angelo Gaja deed veel onderzoek over de hele wereld om de beste kwaliteit te maken, maar vooral in de Bourgogne. Het resultaat blijkt uit de wereldwijde faam die het wijnhuis Gaja nu geniet.

Lees meer...

Blog

Najaarsproeverij Kwast Wijnkopers druk bezocht

Tijdens de Najaarsproeverij waren er ongeveer 400 klanten aanwezig die de wijnen kwamen proeven. Het assortiment was ruim uitgestald met meer dan 170 open wijnen, waarvan 10 leveranciers zelf aanwezig waren om het verhaal achter de wijnen te vertellen. Taylor’s vierde zijn 325ste jarig bestaan en liet speciaal voor deze gelegenheid de mooiste vintages proeven aan de gasten. Taylor’s filosofie: ieder moment is een geschikt moment om met plezier een glas port te drinken!

Lees meer...