Zoeken?

Duitsland Rheinhessen

Weingut Stauffer

Wijnbouw speelt al enkele eeuwen een grote rol in de familie Stauffer.

De van oorsprong Zwitserse familie emigreerde in de 16e eeuw naar de regio van het huidige Rheinhessen. Vanaf 1790 bewerken zij wijngaarden op de beste locaties in en rond Flomborn en sindsdien produceren zij wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden rondom Flomborn zijn karaktervol en uniek. Hoog gelegen aan de zuidwestelijke rand van Rheinhessen komen hier verschillende bodems en microklimaten samen die zorgen voor geweldige wijnen. De in totaal achttien hectare aan koel gelegen en mineraalrijke wijngaarden zorgen voor elegante en zuivere wijnen.

Lees verder
FILTER OPTIES
NAAM A-Z
LAND
STREEK
WIJNHUIS
TYPE WIJN
DRUIF
0 WIJNEN
SORTEER OP NAAM A-Z
Naam A - Z
Naam Z - A

Wijnbouw speelt al enkele eeuwen een grote rol in de familie Stauffer.

De van oorsprong Zwitserse familie emigreerde in de 16e eeuw naar de regio van het huidige Rheinhessen. Vanaf 1790 bewerken zij wijngaarden op de beste locaties in en rond Flomborn en sindsdien produceren zij wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden rondom Flomborn zijn karaktervol en uniek. Hoog gelegen aan de zuidwestelijke rand van Rheinhessen komen hier verschillende bodems en microklimaten samen die zorgen voor geweldige wijnen. De in totaal achttien hectare aan koel gelegen en mineraalrijke wijngaarden zorgen voor elegante en zuivere wijnen.

Volgens Stauffer is familie is het belangrijkste fundament van het wijnhuis. De capaciteiten van de verschillende familieleden zijn met elkaar verweven, vullen elkaar aan en maken de wijnen tot wat ze zijn.  Elk familielid is gefascineerd door wijn en de natuur. Vader Karl-Michael moderniseerde het wijnhuis in de jaren negentig en tegenwoordig is hij voornamelijk verantwoordelijk voor de wijngaarden. Hij zorgt ervoor dat de druiven de hoogste kwaliteit bereiken zodat deze een ideale basis vormen voor de Stauffer wijnen. Zijn zoon Alexander is afgestudeerd oenoloog in Geisenheim en als keldermeester heeft hij ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Hij is verantwoordelijk voor de stijl van de wijnen. Samen met moeder Doris en vrouw Carolin vormen zij de basis van wijnhuis Stauffer. 

Bij de productie van de wijnen werken zij volgens het low-interventieprincipe; veel biodiversiteit in de wijngaard en het respecteren van de natuurlijke processen in de wijnkelder. De familie bemoeit zich dus zo min mogelijk met de totstandkoming van de wijnen zodat de invloed van het terroir in de wijn is terug te proeven. In 2018 is de familie Stauffer overgestapt op biologische wijnbouw en sinds 2021 zijn ze volledig gecertificeerd.