Villa Giada Barbera d’Asti Surì

Herkomst

Land: Italië
Streek: Piemonte
Wijnhuis: Villa Giada Andrea Faccio

Smaak

Type wijn: rood
Druivenras: Barbera
Wijnomschrijving: Download PDF

Overige gegevens

Artikelnummer: 2000110
Inhoud:
0.75 liter
Eenheid:
6 flessen
Jaar:
2016
Alcohol:
14,5 %

Het verhaal achter deze wijn

Deze rode verleider zag het licht op verzoek van een aantal vrienden van het wijnhuis. Of er een rijke barbera gemaakt kon worden met een minder stevige structuur dan gebruikelijk zodat er ook al jong van genoten kan worden. Het team van Villa Giada ging aan de slag en Surì Rosso was het resultaat. Tot grote verrassing van ook de internationale wijnpers die de wijn al meteen met hoge scores ontving.

De barberadruiven voor deze wijn komen van verschillende wijngaarden in Calosso en Agliano Terme. De handgeplukte trossen weken na ontstelen een dag of tien in waarbij de gisting zijn aanvang neemt. Hierop volgt ook malolactische omzetting en een flesrijping van vijf maanden.

Dan is de robijnrode wijn mooi aromatisch met rijpe kersen, andere rode vruchten en kruiderijen. Van structuur is hij precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig, rond en lekker mondvullend van afdronk. Een heerlijk glas waar je in de zomer van moet genieten als de fles heel even in de koelkast heeft gestaan.

Waar is deze wijn te koop?