Wijnstreek Oregon

Oregon ligt aan de Noord-Amerikaanse westkust tussen Californië en Washington. In tegenstelling tot Californië en tegenwoordig ook Washington, speelt Oregon qua wijnbouw geen grote rol. De meeste wijnen worden dan ook niet geëxporteerd. 

De belangrijkste wijngaarden liggen in het stroomgebied van de Columbia rivier. De belangrijkste AVA’s daar zijn Columbia Valley en Walla Walla Valley. Deze gebieden worden gedeeld met buurstaat Washington. In de koele delen staan pinot noir, chardonnay en ook wel riesling en sauvignon blanc aangeplant. Verder landinwaarts zijn de warmere delen het gebied van cabernet sauvignon, merlot en syrah. 

De AVA Willamette Valley ligt ten zuiden van de hoofdstad Portland. Het is de grootste wijnstreek van Oregon. Het is een heuvelachtig gebied met een gematigd klimaat en relatief milde winters waarin vrij veel neerslag valt. De zomers zijn warm en droog. Willamette Valley is weer is onderverdeeld in zes sub-AVA’s , waarvan Yamhill-Carlton er een is. In het hele gebied zijn pinot noir, chardonnay, pinot gris en riesling zijn de belangrijkste druivenrassen.

Het zuiden van Oregon is veel droger en wordt Southern Region genoemd. Het is de minst belangrijke wijnstreek van Oregon.

Wijnhuizen binnen deze streek

Ons wijnassortiment