Morgenster

Morgenster Estate ligt in Somerset West, in het hart van het westelijke deel van de Kaap. Behalve wijnen in de stijl van rode Bordeaux maakt men hier alom geprezen Extra Virgin Olijfolie.

Aanvankelijk maakte het domein deel uit van het bedrijvige Vergelegen, het voormalige bezit van gouverneur Willem Adriaan van der Stel. Toen hij in 1708 werd teruggeroepen naar Nederland werd het landgoed in vieren verdeeld. Een deel kwam in handen van Jacques Malan, een uit Frankrijk gevluchte hugenoot. Jacques Malan gaf zijn bezit de naam Morgenster.

Bijna drie eeuwen later, in 1992, koopt Piemontees en Zuid-Afrika liefhebber Giulio Bertrand het domein om er van zijn pensioen te gaan genieten. De bergen rondom Morgenster herinneren hem aan z’n vaderland en hij besluit olijven en wijndruiven aan te planten. Zo kwam in 1992 Morgenster in het bezit van Giulio Bertrand, die het bedrijf internationaal op de kaart zetten. In 2009 werd Henry Kotzé aangetrokken als wijnmaker en keldermeester. Hij werkte samen met Pierre Lurton, directeur en consultant van Cheval Blanc, aan de Franse Bordeauxblend Morgenster en Laurens River Valley. Onlangs is Giulio Bertrand overleden, zijn gedachtengoed wordt op het domein voortgezet. Hij liet twee dochters na Allesandra en Frederica, de huidige eigenaressen.

Behalve veel olijfbomen telt het domein inmiddels 40 hectare wijngaarden beplant met stokken voor merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot.

Andere wijnhuizen in wijnstreek Stellenbosch

Ons wijnassortiment