Het is wederom een nummer vol lekkere verhalen geworden, want als we iets doen, doen we het goed.

Om mee te beginnen geven we extra aandacht aan mousserende wijnen. We starten met het mooiste wat de Champagne te bieden heeft: de verfijnde expressies uit de Côte des Blancs.

De herfst en winter vragen om wijnen met diepgang. Denk aan Bordeaux, Sauternes, Bourgogne, Amarone en Ripasso. Die vind je dan ook volop in deze editie. Zo spraken we met Thibault Gagey over de heropleving van Beaune en met Armando Castagnedi over het ambacht van wijn maken met gedroogde druiven.

Wijnschrijver Hubrecht Duijker haalt herinneringen op aan zijn eerste ontmoeting met Cave Coopérative Berticot, dat zijn 60e verjaardag viert. Johan Malan vertelt over de betekenis van de jarige druif pinotage bij het Zuid-Afrikaanse Simonsig Family Vineyards. En Master of Wine Cees van Casteren deelt zijn inzichten over de unieke wijnen uit Dão, een van de oudste wijngebieden van Portugal.

En dan duiken we ook nog in de wereld van port met chocolade, leren we je alles over onbekende Spaanse druiven, zetten we witte Rioja in de spotlight en onthullen drie wijnmakers hun favoriete streekgerecht – inclusief recept en bijpassende wijn.

Laat je verrassen, leer, proef en geniet!