Nieuws

Nieuws

Feudo Montoni behoort tot de beste 10 wijnhuizen in Sicilië

Feudo Montoni is door Decanter uitgeroepen tot één van de beste top 10 wijnhuizen van Sicilië! In het artikel in Decanter, mei 2018 staat omschreven dat wijnmaker Fabio Sireci wordt geprezen om de excellente wijnen die hij maakt van het inheemse druivenras Nero d’Avola. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) van Montoni hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen altijd bewaard zijn gebleven.

Lees meer...

Nieuws

Antonio Galloni van Vinous zet Gaja wijnen in ’t zonnetje

Wie wil er niet in de herfst naar de kleurige heuvels in Piëmonte waar in de ochtend een nevelige mist hangt. Prachtig om te zien en de mist refereert naar de naam van de druif nebbiolo, want nebbia betekent mist in het Italiaans. Door zijn langzame rijping wordt nebbiolo pas in de tweede helft van oktober of de eerste week van november geoogst. De koning en koningin van de wijnen van Italië worden hiervan gemaakt, de fameuze Barolo en Barbaresco. Antonio Galloni doet verslag van zijn bevindingen van de onlangs vrijgegeven Barolo 2013: the late releases en Barbaresco 2014: An October Surprise.

Lees meer...

Nieuws

Martijn Kwast in Business Class met Barón de Ley

Afgelopen zondag 4 februari was Martijn Kwast te gast in het wekelijkse zakenprogramma Business Class op RTL7. De wijnen die hij had meegenomen waren Barón de Ley Club Privado, Barón de Ley Reserva en Barón de Ley Gran Reserva, van het meermaals bekroonde Rioja wijnhuis Barón de Ley.

Lees meer...

Nieuws

Alessandro Matrone: vinoloog van het jaar 2018

Vanuit de Wijnacademie wordt jaarlijks de wedstrijd vinoloog van het jaar georganiseerd. Dit jaar staat Allesandro Matrone maar liefst voor het vierde jaar achterelkaar op het podium! Hiervoor won hij in 2015 ook de 1e prijs en in 2016 en 2017 de 2e prijs. Vinoloog van het jaar word je niet zomaar. Er zijn 3 voorrondes, een halve finale en uiteindelijk blijven 11 finalisten over.

Lees meer...

Nieuws

Kwast Wijnkopers winnaar Horeca-Publieksprijs tijdens het Concours des Grands Vins du Beaujolais

Het Beaujolais Concours is in het leven geroepen om de professional en horeca ondernemer kennis te laten maken met de bijzondere kwaliteit en diversiteit van de Beaujolais regio en in het bijzonder om aandacht te genereren voor de vele facetten van de gamay druif en de 12 bijzondere Beaujolais-appellaties , waaronder de 10 Cru’s .

Lees meer...

Nieuws

Garnatxa de Cérvoles: een ware winterwijn om het nieuwe jaar mee in te gaan

‘Garnatxa de Cérvoles is een ware winterwijn om het nieuwe jaar mee in te gaan,’ aldus Hubrecht Duijker die het jaar begonnen is met de vondsten van de maand januari 2018.

‘Iets meer dan twintig jaar geleden verscheen de eerste oogst van Cérvoles. Een Catalaans domein in het hoogste, zeer stenige deel (zo’n 800 meter) van Costers del Segre, bij de grens met Priorat. Het behoort aan de groep Tomàs Cusiné en omvat 31 hectare.

Lees meer...

Nieuws

Viu Manent uitgeroepen tot ‘Winery of the Year 2017’ in Chili

Viu Manent is door dé autoriteit in de Chileense wijnindustrie, de Wines of Chile Association, uitgeroepen tot Winery of the Year in 2017. Een hele eer voor dit familiebedrijf dat al 82 jaar met veel passie werkt aan de promotie van Chileense wijnen in de Colchagua Valley.

Lees meer...

Nieuws

Het vijfde Spaanse Wijnconcours: winnende Kwastwijnen

Perswijn organiseerde het vijfde Spaanse Wijnconcours in samenwerking met ICEX/Vinos de Espana. Tijdens deze proeverij werden van de 900 ingezonden wijnen ruim honderdtal bijzondere wijnen geselecteerd om te laten zien wat Spanje als wijnland te bieden heeft. Spanje is een land met een eigen wijndynamiek en betrouwbare wijnstijlen. Perswijn keek gedurende het Spaanse Wijnconcours naar de nieuwste ontwikkelingen en ontdekte mooie spannende wijnen.

Lees meer...

Nieuws

Hubrecht Duijker classificeert diverse Kwastwijnen als novembervondst

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten.

‘De 24 hectare van vierde-generatie wijnbouwer Kurt Angerer strekken zich uit over diverse bodemsoorten, wat hem op het idee bracht om zijn wijnen, daarnaar te noemen. Vandaar het Kies, een referentie aan kiezel, op het label van een Grüner Veltliner 2016.

Lees meer...

Nieuws

Sneak preview De Grote Hamersma 2018

De Grote Hamersma 2018 is nog niet te koop, maar de scores van Kwast Wijnkopers zijn wel al bekend. In dit nieuwste boek van Harold Hamersma zijn er bij voorkeur 93 wijnen van Kwast opgenomen. En dat zijn er weer 15 meer dan vorig jaar. Maar liefst 8 wijnen uit ons portfolio zijn beoordeeld als sterwijn.

Lees meer...

Nieuws

Viu Manent: hoge scores in Guia Descorchados 2018

Wijnen van wijnhuis Viu Manent krijgen hoge scores in Guia Descorchados 2018, de meest prestigieuze en toonaangevende wijngids van Zuid-Amerika. Auteur van Guia Descorchados is de Chileense wijnjournalist Patricio Tapia die met zijn wijngids een totaal beeld geeft van de wijnen in Zuid-Amerika. Zowel grote moderne als kleinere wijnbedrijven zijn in kaart gebracht en de wijnen van beoordeelt. De naam van de wijngids Descorchados betekent in het Nederlands ontkurken!

Lees meer...

Nieuws

Zuid-Afrikaanse wijnen bekroond door Tim Atkins South Africa 2017 Special Report

Hoog op de koele flanken van de Botmaskop ligt het estate van Delaire Graff. De wijnen zijn net als het prachtige estate zelf, zeer verfijnd. In het rapport dat onlangs verscheen van Tim Atkins heeft Delaire Graff zijn First Growth status behouden.

Lees meer...

Blog

Blog

Grote opkomst Kwast Wijnkopers Jubileum Voorjaarsproeverij

De opkomst was groot tijdens de Jubileum Voorjaarsproeverij 25 en 26 maart jongstleden, ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van Kwast Wijnkopers. Er waren gedurende twee dagen meer dan 450 klanten aanwezig die het huidige assortiment en alle nieuw vondsten konden proeven. Een brede selectie van meer dan 190 wijnen stonden open.

Lees meer...

Blog

Introductie nieuwe wijnconcept KLM: Glorious Grapes

Op 20 december jongstleden is het nieuwe concept Glorious Grapes geïntroduceerd aan de pers en een selectie genodigden in het restaurant RIJKS*. Tijdens een lunch die was verzorgd door chef Joris Bijdendijk werden de nieuwe wijnen gepresenteerd en geproefd. Vanaf februari 2018 loopt het concept aan boord van de KLM businessclass. Een groep stewardessen is hiervoor speciaal uitgenodigd op het hoofdkantoor van Kwast Wijnkopers om een uitgebreide training te volgen.  

Lees meer...

Blog

Top 10 najaarswijnen: een culinaire reis met bijpassende wijnen

Middels onze top 10 met favoriete najaarswijnen, nemen wij je mee op een culinaire reis waarin wij onze favoriete najaarswijnen combineren met gerechten van dit seizoen. We beginnen met een bubbelwijn die de maaltijd feestelijk kan openen. Grote favoriet hiervoor is de Simonsig Kaapse Vonkel Brut, een vrolijk bruisende blend.

Lees meer...