Een zomerse wijn biedt vrolijkheid en verfrissing. Precies wat je nodig hebt op je kleedje in het park met vrienden. Wat (tropisch) fruit doet het ook altijd goed. Helemaal als je aan het zwembad ligt! Of wat dacht je van een heerlijk kruidige wijn, als de zon allang onder is, maar de warmte niet mee verdwijnt?

Optimale verfrissing

Voor de ultieme verfrissing tijdens hete zomerdagen heeft Maison Virginie dé oplossing: Maison Virginie Ma Cuvée Blanc. De wijn, een blend van sauvignon blanc en grenache blanc, is fris, fruitig en levendig met aroma’s van citrus en wit fruit. De ideale begeleider voor een hete zomerdag – en voor een keur aan (maaltijd)salades. Deze móet in je picknickmand!

Het is ook lekker chillen met Domaine de l’Ostal Rosé, met z’n subtiele, elegante fruit en rozenblaadjes. Syrah en grenache vormen allebei precies de helft van de blend, en dat evenwicht werkt aan alle kanten door. Als deze verleidelijke wijn je niet afkoelt weten wij het ook niet meer.

Fruit, fruit, fruit!

Voor een explosie aan fruitaroma’s ben je bij Maison Virginie Ma Cuvée Rosé (van cinsault, grenache en syrah) aan het juiste adres. Frambozen en aardbeien stuiven je glas uit. Serveer ‘m lekker koel bij gamba’s van de BBQ, salades en allerhande aperitiefhapjes.

Maison Virginie heeft ook een rode wijn in de Ma Cuvée-lijn. Ma Cuvée Rouge zit bomvol sappig en zacht rood fruit, daar zorgen merlot en syrah wel voor. Een topper voor bij de BBQ – drink hem bij merguez-worstjes met gegrilde groenten en een goed stuk brood bijvoorbeeld.

Een overvloed aan fruit vind je ook in De Moya Tibó Verdejo/Merseguera, gemaakt van verdejo (60%) en de lokale druif merseguera (40%). De wijn heeft aroma’s van verse limoenschil, rijpe witte perzik en tropisch fruit. Zalig bij Aziatische gerechten, van Thaise viskoekjes tot Vietnamese summer rolls.

En dan hebben we nog een fruitpatser: Cabriz Rosé. Hij komt uit Portugal en is gemaakt van lokale druiven touriga nacional en alfrocheiro. Aardbei, framboos en blauwe bessen vragen om vispakketjes, gevulde portobello’s, kip- en groentespiezen, maiskolven en al het andere geroosterde spul.

Kruidigheid troef

De Cabriz Branco bestaat voor 40% uit encruzado, een van Portugals topdruiven. Het begint als een nachtmerrie, want dit is geen makkelijke druif. Maar hij eindigt steevast in een droom van een wijn. Deze van Cabriz is zacht kruidig, fris aromatisch en verrassend levendig. Drink ‘m als aperitief, bij lichte hapjes of gegrilde vis.

Ook Cabriz Tinto, een blend van alfrocheiro, touriga nacional en aragonez, is lekker (zoet)kruidig. Hij is ook levendig en elegant en verrassend fris. Om licht gekoeld te drinken bij de zomerborrel, met charcuterie. En voor alles van de BBQ.

Fijne zomer!