Zoals op veel plaatsen in Europa waren het ook aan de Moezel de Romeinen die de mogelijkheden voor wijnbouw ontdekten.
Ze beplantten de steile hellingen langs de rivier met wijndruiven en nog altijd zijn het deze wijngaarden die de basis vormen van de rijke wijncultuur in de Duitse streek. Zo ook de percelen van de familie Eifel, wier wijngeschiedenis in de Moezel teruggaat tot 1642!
Lees verderAndere wijnhuizen in Moezel
Zoals op veel plaatsen in Europa waren het ook aan de Moezel de Romeinen die de mogelijkheden voor wijnbouw ontdekten. Ze beplantten de steile hellingen langs de rivier met wijndruiven en nog altijd zijn het deze wijngaarden die de basis vormen van de rijke wijncultuur in de Duitse streek. Zo ook de percelen van de familie Eifel, wier wijngeschiedenis in de Moezel teruggaat tot 1642!
Het huidige weinhaus werd in 1988 overgenomen door Heinz Eifel en in 2001 nam zijn dochter Anne Eifel-Spohr het stokje weer van hem over, nadat zij haar diploma in oenologie aan de universiteit van Geisenheim in ontvangst mocht nemen. Het is haar doel om wijnen van topkwaliteit te produceren, die het onderscheidende karakter van de wijngaarden weerspiegelen.
Met dat in gedachte ontwikkelde ze, samen met haar vader, wijnen die zowel respect betuigen aan de traditie van de Moezelwijnen als de bezieling van de jonge wijnmaker een plaats geven. Heinz Eifel maakt Duitse Rieslingwijnen die zijn gemaakt van druiven van de hoogste kwaliteit, verwerkt volgens de modernste normen en met de laatste technologieën.
‘Onze wijnen hebben een duidelijk profiel en zijn jong, fris en fruitig en op een aangename manier ongecompliceerd’, zegt Anne zelf. ‘Ze moeten gewoon drinkplezier geven. Een goede wijn is een wijn waar je niet één of twee glazen van wilt drinken, maar meerdere. Hier profiteren we van een eigenschap van onze Rieslings, die een relatief laag alcoholgehalte hebben en licht en fruitig smaken.’
Of zoals ze ook vaak zegt: De productie van Duitse Rieslingwijnen van hoog niveau is een vorm van kunst, die de compromisloze vaardigheid en passie van de wijnmaker vereist.