Prinz

Het weingut van Sabine en Fred Prinz ligt in de gemeente Hallgarten, het hoogst gelegen deel van de Rheingau. Aanvankelijk was hun domein anderhalve hectare groot, tegenwoordig strekken de zes hectare gaarden zich uit over de Hallgartener Hendelberg, Jungfer en Schönhell. Daarvan is negentig procent beplant met riesling, de rest met spätburgunder.

De hoogst gelegen wijngaarden zijn samengesteld uit harde gesteenten met kiezel, zandsteen en lei als hoofdbestanddelen. Deze bodems leveren doorgaans loepzuivere en karakteristiek mineralige rieslings op. De zand, leem en kalkrijke, lager gelegen percelen brengen volronde en krachtige  wijnen voort.

Opvallend is dat de vruchtzetting in Hallgarten altijd iets later plaatsvindt dan elders in de streek. Bovendien zijn de druiven er altijd een paar graden Öchsle zoeter dan die uit andere wijngaarden in het gebied. Van die zegeningen maken Sabine en Fred Prinz dankbaar gebruik en dat is terug te proeven in al hun rieslingwijnen.

Weingut Prinz is lid van het Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts- weingüter (VDP). Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld de kwaliteit van Duitse wijnen verder te verbeteren. Aangesloten bedrijven – te herkennen aan een adelaartje op de capsule van hun wijnen – onderscheiden zich van andere wijnhuizen door hun manier van werken. Zo is vastgelegd welke druivensoorten toegestaan zijn, worden de gaarden biologisch onderhouden en is er een beperkt rendement per hectare afgesproken.

Zo is Weingut Prinz synoniem geworden voor fantastische wijnen die meer en meer uitblinken in elegantie en verfijning. Beter dan onze collega’s in Duitsland kunnen wij het zelf niet zeggen: “…wenn der Prinz so weitermacht, dann wird er irgendwann ein Fürst.” (…)

Ons wijnassortiment