Louis Jadot Beaujolais

Beaujolaiswijnen nemen een belangrijke plaats in binnen het assortiment van wijnhuis Louis Jadot. Met de aankoop in 1996 van Château des Jacques in Moulin-à-Vent werd Jadot het eerste Bourgognehuis van betekenis met wijngaarden in dit gebied. Het nieuwe bezit bestrijkt 27 hectare, beplant met gamay en daarnaast nog eens negen hectare met chardonnay.

In 1998 kwam er een nieuwe kelder bij op enkele kilometers van Château des Jacques, de  Combe aux Jacques alwaar Jadot z’n eigen Beaujolais-Villages produceert en Crus de Beaujolais van gekochte druiven. De positie van Maison Jadot werd in 2001 versterkt toen het Château de Bellevue met 35 hectare grond in Morgon kreeg aangeboden.

De wijngaarden voor alle wijnen van Louis Jadot behoren tot de gezondste ter wereld. Er worden dus ook geen gewasstimulerende – en beschermende chemicaliën als herbiciden, pesticiden en kunstmest gebruikt op de percelen voor Beaujolaiswijnen. Beperkt snoeien en een ‘groene oogst’ zijn wel gebruikelijk.

De gamay en de chardonnay druiven voor de Beaujolais van Jadot worden altijd met de hand geplukt. Alleen rijpe en onbeschadigde druiven komen na een strenge selectie aan de sorteertafel of ‘table de tri’ voor verwerking in aanmerking. Bij de vinificatie van de Beaujolaiswijnen wordt elke vorm van menselijk ingrijpen bij Jadot tot een minimum beperkt. Er wordt volledig vertrouwd op de natuur. Dus wordt niet gewerkt met industriële gisten, is macération carbonique uit den boze – de ‘hoed’ op de most wordt af en toe ondergedompeld (pigeage) om alle aroma’s, kleur- en smaakextracten uit de druif te weken – en beïnvloeden de wijnmakers de temperatuur tijdens inweking en gisting nauwelijks.

Iedere Beaujolaiswijn wordt bovendien apart gevinifiëerd en behoudt daardoor zijn eigen typische kenmerken (terroir). Jadot bewijst hiermee dat het met evenveel overgave prachtige Beaujolais als Bourgogne maakt.

www.louisjadot.com

Andere wijnhuizen in wijnstreek Beaujolais

Ons wijnassortiment