Le Raisin Chardonnay
Expressieve aroma's van perentaart, vanille en geroosterd brood en een rijke, boterachtige textuur, in evenwicht gehouden door een knisperende zuurgraad

Overige informatie
De Languedoc is de bakermat van de wijnbouw in Frankrijk, en dankt de introductie van wijnstokken aan de Grieken en de wijnbereidingstechnieken aan de Romeinen. Het si de oudste en grootste wijnregio van Frankrijk. Het Pays d'Oc ligt tussen de zee en de bergen en heeft een warm, zonnig mediterraan klimaat. De druiven in de Le Raisin Chardonnay groeien op kalkstenen mergel, waar warmte en vochtigheid in evenwicht zijn. Hierdoor produceren de wijnstokken druiven met een goede zuurgraad. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en vindt de fermentatie plaats, bij een lage temperatuur om de frisheid en aroma's te behouden.
Zowel de fermentatie als het rijpingsproces vinden plaats in Frans eikenhout. Daaraan voorafgaand ondergaat de wijn een 100% malolactische gisting, om die boterachtige smaak te verkrijgen.Le Raisin Chardonnay is intens en helder goud in het glas. De neus is expressief en krachtig met perentaart, hints van bourbon vanille en geroosterd brood. In de mond wordt de rijke, boterachtige textuur in evenwicht gehouden door een knisperende zuurgraad. Subtiele geroosterde en honingachtige tonen zijn te herkennen in de aanhoudende afdronk.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Le Raisin
Benieuwd naar de andere wijnen van Le Raisin?
bekijk selectie