
Als Angelo Gaja in 1970 het bedrijf van zijn ouders overneemt, vraagt hij z’n oude klasgenoot Guido Rivella hem te assisteren.
Samen voeren ze een aantal voor de streek zeer revolutionaire veranderingen door. Zo verkleinen ze de opbrengsten per hectare soms met wel de helft van het aantal toegestane liters, ze experimenteren met vinificatiemethoden, nieuwe - zowel rode als witte - druivenrassen en rijpingstechnieken. De resultaten zijn verbluffend; de wijnen van Gaja worden steeds beter.
Lees verderFilters
Reset alle
WIJNLANDEN
WIJNSTREKEN
WIJNHUIZEN
TYPE WIJN
DRUIF
Andere wijnhuizen in Piemonte
Als Angelo Gaja in 1970 het bedrijf van zijn ouders overneemt, vraagt hij z’n oude klasgenoot Guido Rivella hem te assisteren.
Samen voeren ze een aantal voor de streek zeer revolutionaire veranderingen door. Zo verkleinen ze de opbrengsten per hectare soms met wel de helft van het aantal toegestane liters, ze experimenteren met vinificatiemethoden, nieuwe - zowel rode als witte - druivenrassen en rijpingstechnieken. De resultaten zijn verbluffend; de wijnen van Gaja worden steeds beter.
Als voorstander van een dynamische puur op kwaliteit gerichte wijnbouwcultuur besluit de briljante wijnmaker vanaf 1996 te breken met het in zijn ogen te conservatieve en beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Op het etiket van zijn toppers prijkt een andere garantie voor goede kwaliteit: zijn eigen naam Gaja. Dat ook zijn distillaten van sublieme waarde zijn laat zich raden.