Gaja Gaia & Rey
Mineralig, rijk en puur met tropisch fruit en elegante tannines

Over deze wijn
Land | Italië |
Streek | Piemonte |
Wijnhuis | Gaja Piemonte |
Type wijn | wit |
Druivenras | Chardonnay |
Overige informatie
De druiven voor ‘Gaia & Rey’ komen van arme, harde vulkanische grond. Na een rigoureuze selectie worden ze gekneusd en volgt de vergisting in roestvrij stalen tanks, gedurende vier weken op een constante temperatuur van 18°C. Hierbij worden enkel de van nature in de wijngaard aanwezige gisten gebruikt. Na de vergisting wordt het sap gedurende 6 tot 8 maanden te rusten gelegd op eikenhouten vaten, waar nog een malolactische omzetting plaatsvindt.
Prachtige minerale, pure chardonnay, vol met tropisch fruit en met zijdezachte, elegante tannines (!). De smaak is rijk, met geconcentreerd rijp fruit, in balans gehouden door levendige frisse zuren. Voor diegenen met geduld: Gaia & Rey is pas na zo’n 5 jaar kelderrijping op zijn mooist.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Gaja Piemonte
Benieuwd naar de andere wijnen van Gaja Piemonte?
bekijk selectie