Zoeken?

Tres Priors

Frisse, soepele en rustieke wijn met een laag alcoholgehalte en zachte tannines met aroma's van rood fruit, laurier en een licht pepertje

Over deze wijn
LandSpanje
StreekCatalunya
WijnhuisRamón Roqueta
Type wijnrood
DruivenrasTrepat, Merlot
Overige informatie

Tres Priors is is een blend gemaakt met de autochtone druivensoort trepat en merlot uit de la Conca de Barberà regio in het noorden van de provincie Tarragona. De naam is geïnspireerd op de Cisterciënzerroute die aansluit bij de drie grote cisterciënzerkloosters in Catalonië; Santa María de Poblet (Conca de Barberà), Santes Creus (Alt Camp) en het klooster van Vallbona de les Monges (el Urgell). Na de afzonderlijk vinificatie komt de wijn samen en rijpt drie maanden in eikenhouten vaten.

Trepat geeft frisheid met een levendige zuurgraad en merlot levert structuur en zoete tonen. Het resultaat is een frisse, soepele en rustieke wijn met een laag alcoholgehalte en zachte tannines met aroma's van rood fruit, laurier en een licht pepertje. Een veelzijdige wijn, die dankzij zijn frisheid perfect samengaat met pastagerechten en verse salades, kaas en lichte vleeswaren. Lichtgekoeld serveren.

Meer weten over deze wijn?

Neem contact op

Verkooppunt zoeken

Geen zakelijke klant? Vul dan uw plaatsnaam of postcode in en vind het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Benieuwd naar de andere wijnen van Ramón Roqueta?

bekijk selectie