Zoeken?

Morgenster Lourens River Valley

Rijk en rijp met zwarte kers, cassis, aardbei, toast, ceder en veel lengte

Over deze wijn
LandZuid-Afrika
StreekStellenbosch
WijnhuisMorgenster
Type wijnrood
DruivenrasMerlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Petit verdot
Overige informatie

De druiven voor de Morgenster Lourens River Valley worden vanaf de vroege uurtjes in de morgen geplukt tot de buitentemperatuur is opgelopen tot maximaal 24 graden. Dan worden ze aan de sorteertafel geselecteerd op uiterlijk, ontsteeld en gekneusd, merlot iets lichter dan cabernet. De most van iedere druivensoort afzonderlijk ondergaat vervolgens voor 12 tot 20 dagen schilinweking en vergisting op fust. Een kwart van de merlot ondergaat een tweede fermentatie op houten vaten.De verschillende wijnen van merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot ouderen vervolgens 12 maanden op eiken, worden geassembleerd in de respectievelijke verhouding 55, 40 en 5 procent en de uiteindelijke blend rijpt nog eens 45 dagen op hout, verlengd met 9 maanden op fles.

Daarna is de Lourens River Valley mooi van geur met aroma's van zwarte kers, cassis, aardbei, geroosterd brood en ceder. Ook in de mond zijn rijpe rode en zwarte vruchten te ontwaren naast marsepein en een verleidelijke vanille- en houttoets. De wijn is uitstekend in balans met zachte tannines tegenover verrukkelijk fruitzoet, afgerond met een brede en aangenaam spannende lengte. Dit paradepaardje van Morgenster is op dronk - decanteren is aan te bevelen – maar drie tot vijf jaar flesrijping zal de wijn ten goede komen. Zeker in combinatie met geroosterd vlees, belegen kazen, goed gezelschap, een sigaar en/of open haard.

Meer weten over deze wijn?

Neem contact op
Verkooppunt zoeken
Andere wijnen van Morgenster

Benieuwd naar de andere wijnen van Morgenster?

bekijk selectie