Begin maart hield Thomas Seeger, eigenaar en wijnmaker van het Badense Weingut Seeger, een exclusieve masterclass in Hotel Okura Amsterdam. Genodigden waren sommeliers uit het hogere segment Nederlandse restaurants en de Nederlandse wijnpers. De Telegraaf schreef de dag erna al een enthousiast artikel over de masterclass én over de opmars van Duitse wijnen. Dat artikel kunt u HIER teruglezen.

Ook wijnvakblad Perswijn was bij deze masterclass aanwezig en interviewde Thomas Seeger voor het maart/aprilnummer. Alle wijnen die tijdens de masterclass zijn geproefd, krijgen lovende beoordelingen. Perswijn spreekt zelfs van “Bourgogneachtige wijnen” en voorspelt dat de “Bourgogne zijn borst kan natmaken, want Baden komt eraan”. De opkomst van Baden als wijngebied is in ieder geval veelbelovend en de indrukwekkende wijnen van Thomas Seeger vormen hiervan het overtuigende bewijs.

Lees hieronder het artikel in Perswijn met de beoordelingen van de wijnen.

seeger-perswijn

 

Weingut Seeger behoort al sinds 1996 tot de honderd allerbeste wijnhuizen van Duitsland. Zo heeft het al jaren vijf sterren in de toonaangevende Eichelmann-wijngids en worden zijn wijnen daarin regelmatig beoordeeld met meer dan negentig punten. De reden waarom Thomas Seeger besloot om wijnmaker te worden is eenvoudig: “Omdat ik me destijds geen grote Bourgognes kon veroorloven, moest ik ze zelf maar gaan maken”.

Klik hier voor meer informatie over Weingut Seeger en voor de verkoopadressen.