In het maartnummer van het toonaangevende Britse wijnmagazine Decanter veel aandacht voor Rioja. Het deskundige – en invloedrijke – proefpanel proefde 95 Rioja-wijnen in de prijscategorie £ 8 – £ 25 (omgerekend in euro’s ongeveer € 10 – € 34). Hun conclusie is dat de kwaliteit in Rioja almaar blijft stijgen en er sprake is van een toenemende focus op complexiteit, balans en  structuur. Steeds meer rioja’s rijpen op een combinatie van Frans en Amerikaans hout, waardoor wel de kenmerkende vanilletonen van rioja behouden blijven, maar daarnaast veel meer fruitaroma’s in de wijnen te proeven zijn.

Van de 95 wijnen wordt er dus een flink aantal positief beoordeeld, maar slechts twee wijnen vallen daarbij in de hoogste categorie “outstanding”. En onze Barón de Ley Reserva 2010 is daar een van! Voor een van de proevers is het zelfs de nummer één van de hele proeverij.

Lees hieronder de beoordelingen van het proefpanel.

articulo-decanter_pagina_2

articulo-decanter_pagina_5

2010 was een geweldig oogstjaar dat door de experts wordt omschreven als “Excellent. Good, even ripening. Drink or keep the best until 2020 or later.”

De Barón de Ley Reserva 2010 is zojuist bij ons binnengekomen en verkrijgbaar bij deze verkoopadressen.