“Een winnaar om trots op te zijn”, zo omschrijft Perswijn Delamotte Blanc de Blancs 2008. Het is de onbetwiste winnaar in de categorie beste mousserende wijnen van 2019 tijdens het jaarlijkse Wijnconcours van het magazine.

“Het algehele niveau was buitengewoon hoog. Maar toch was er over de winnaars nauwelijks discussie. Een champagne van grote klasse uit Le-Mesnil-sur-Oger én uit topjaar 2008: Delamotte 2008, dat is een winnaar om trots op te zijn”, aldus Perswijn.

TOPPRODUCENT EN TOPJAAR, EEN MACHTIGE COMBINATIE

De ideale combinatie voor een topchampagne is inderdaad producent en jaargang. Delamotte is zo’n topproducent, een klassiek champagnehuis gelegen in de Côte des Blancs, waar de allermooiste chardonnay-champagnes vandaan komen. Daarbij was 2008 dankzij een niet te hete zomer een fantastisch jaar. Veel diepgang, kracht, prachtige zuren, toast, citrus en hazelnoten kenmerken de Blanc de Blancs 2008 van Delamotte. De rijping van maar liefst negen jaar draagt verder bij aan de ongekende elegantie, complexiteit en lengte van deze champagne. Laat de feestdagen maar snel beginnen!

Bekijk hier de video waarin Ronald de Groot en Lars Daniëls Delamotte 2008 bespreken.

2 X SIMONSIG

Ook het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Simonsig heeft het goed gedaan. In de categorie mousserend onder de € 30,- kreeg de Kaapse Vonkel 2017 een eervolle vermelding. “Zacht en sappig. Fijnen mousse, verleiding, peer en perzik, appel en meloen, lichte toast, lekker”, is het oordeel.

Simonsig Chenin Blanc krijgt een plaats op het podium tussen de chenin blancs tot € 15,-. De proefnotitie van Perswijn: “Perzik en peer, bloemen, appel, citrus, open. Sappig en smaakvol, goede zuren, heerlijk opwekkend”.