Het voorjaar is een magische periode in de wijngaard. De temperaturen beginnen te stijgen en de wijnstokken ontwaken uit hun winterslaap. De eerste knoppen ontstaan, barsten open en in de loop van maart komen de eerste bladeren tevoorschijn. Voor wijnmakers een belangrijk moment want als alles goed verloopt, resulteert dit komende zomer in een goede oogst.

In deze Family Owned nemen we je graag mee de wijngaard in om zelf de magie te ontdekken. Zo vertellen Sophie en Didier Simonini van Château Barbanau je alles over biodynamisch wijn maken in Cassis, neemt de familie Almondo je mee naar hun prachtige wijngaarden in Roero, Piemonte en laat Cyril Chirouze, wijnmaker van Château des Jacques, je zien hoe het er in zijn wijngaard in de Beaujolais aan toegaat.

Daarnaast vind je in ons magazine ook inspiratie voor je wijnreis naar Portugal, leer je culinair combineren met cava en delen vier topchefs recepten voor hun ideale wijn spijs combinatie. En dan is er nog meer goed nieuws: De MiP Rosé 2021 is weer binnen! Op pagina 18 geven Guillaume en Virginie Philip van MiP je een kijkje achter de schermen bij hun oogst van 2021 zodat je met eigen ogen kunt zien hoeveel passie en liefde er schuil gaat in een fles MiP Rosé. Kortom: weer genoeg inspiratie in deze editie van Family Owned!

Wij wensen je veel leesplezier toe!

Klik op het magazine om door de online versie van Family Owned #1 te bladeren.