Dit jaar viert de familie Gaja de 20e verjaardag van hun wijngoed Ca’Marcanda in het Toscaanse Bolgheri. Ter gelegenheid van deze verjaardag introduceren wij nu de nieuwe oogstjaren van Camarcanda (2013) en Magari (2015). Ook de samenstelling van deze wijnen zal met ingang van oogstjaar 2015 worden gewijzigd. In het persbericht hieronder leest u daar meer over.

 

Camarcanda 2013

Vanaf 2015 komt in deze wijn de merlot te vervallen ten gunste van cabernet sauvignon, maar deze vintage 2013 is nog gemaakt van 50% merlot, 40% cabernet sauvignon & 10% cabernet franc.

2013 was een jaar van uitzonderlijke balans. Relatief koel weer en precies genoeg regen. Het groeiseizoen was hierdoor lang en regelmatig. Een perfecte basis voor een complexe wijn die nu al heerlijk is, maar vooral ook bijzonder goed kan ouderen. Door bekende internationale wijnexperts zeer goed beoordeeld!

“Zeer verfijnde wijn met aanvankelijk frisse aroma’s van jeneverbes en koriander. Daarna specerijen zoals kerrie, paprika en nootmuskaat gevolgd door iris, zwarte truffel en rabarber. Geconcentreerde smaak met vers zwart fruit, balsamico, wat zoethout, frisse zuren en goed geïntegreerde tannines.”

 

Magari 2015

Nieuwe blend! Merlot heeft plaats gemaakt voor aanzienlijk meer cabernet franc, meer cabernet sauvignon en als nieuwkomer petit verdot. De exacte samenstelling is 60% cabernet franc, 30% cabernet sauvignon & 10% petit verdot.

2015 was een jaar van sappigheid, concentratie, elegantie en drinkability.

“Floraal en elegant met botanische aroma’s van roos, eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel. Zeer smakelijk, puur en intens met braam, zwarte kers en bosbes. Stevige, maar fijne tannines en goed geïntegreerde houtaroma’s. Serieuze bewaarwijn, maar ook nu al erg lekker!

 

KLIK HIER VOOR GAJA’S UITGEBREIDE PROEFNOTITIES VAN CAMARCANDA 2013 EN MAGARI 2015 EN VOOR DE BEOORDELINGEN IN DE INTERNATIONALE WIJNPERS VAN CAMARCANDA 2013

 

KLIK HIER VOOR HET PERSBERICHT OVER HET 20-JARIG BESTAAN VAN GAJA CA’MARCANDA

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER GAJA CA’MARCANDA EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN