Winnaar

Voor maar liefst het vierde jaar op rij hebben wij de winnaar van de categorie ‘Mousserende Wijnen boven €30’ in huis. Waar vorig jaar de Laurent-Perrier Millésimé 2008 er met de winst vandoor ging, wint dit jaar de Laurent-Perrier Millésimé 2012. Het proefpanel van Perswijn was erg te spreken over de diepgang en complexiteit van deze vintage champagne die verkregen wordt door zijn acht jaar (!) lange rijping op de gistcellen.

Perswijn: “Champagne met een jaartal, millésimé, is een bijzonder product. Hij vormt het topje van de kwaliteitspiramide van de Champagne. […] 2012 is een jaar dat door zijn koele karakter mooie zuren heeft, en dat is van levensbelang voor champagne van topkwaliteit. […] Geweldig glas, heerlijke champagne.”

Tweede prijs

Ook voor Taylor’s Port is het niet de eerste keer dat ze een Perswijn-prijs in de wacht slepen. Voor de vierde keer op rij staat de Taylor’s 20 Year Old Tawny Port in de top twee van de categorie ‘Zoet en Versterkt’. “Een mooie oude bekende op de tweede plek”, omschrijft Perswijn. “Domweg een prachtige port, en het past ook helemaal in de trend van het drinken van mooie, gerijpte tawny port. […] Bij de 20 Year Old heb je de perfecte balans tussen rijpingstonen en fruit. Hier vind je dat helemaal terug, met finesse en balans. Licht koelen en genieten maar!”

Eervolle vermelding

In de categorie ‘Winterse wijnen van 20 tot 30 euro’ krijgt Weingut Seeger een eervolle vermelding met de Cuvée Georg Trocken. “Sappig en kruidig, goede zuren, rijk, opwekkend”, aldus het Perswijn proefpanel.

Ook de Cornas van Maison Les Alexandrins krijgt een eervolle vermelding in de categorie ‘Seizoensthema: syrah/shiraz (min. 50%)’. Perswijn omschrijft de Cornas als volgt: “Mooi intens, rood fruit, goede tannine, jong”.

Toelichting winnaar

Bekijk hieronder de toelichting op de Laurent-Perrier Millésimé 2012 van het Perswijn panel of ga naar de website van Perswijn.