Onlangs gingen Jaap en Martijn Kwast op werkbezoek in de Bourgogne om de wijnen van Louis Jadot vintage 2017 te proeven. Zij waren verrast over de mooie kwaliteit! Daarnaast selecteerden zij hun persoonlijke favoriete wijnen.

RODE WIJNEN

Domaine Louis Jadot Santenay Clos de Malte 2017 – Prachtige elegante neus. Een wijn die goed in balans is, met een intense en pure smaak van pinot noir. Zachte tannines. 

Domaine Gagey (Louis Jadot) Savigny-lès-Beaune 1er Cru Clos de Guettes 2017 – De hoogstgelegen wijngaard in Savigny, met zuidelijke exposure. Deze prachtige pinot noir heeft een elegante en frisse neus. Heel puur, met een mooie structuur en mineraliteit. De smaak heeft veel fruit en fluwelen tannines.   

Domaine Louis Jadot Savigny-lès-Beaune 1er Cru Les Narbantons 2017 – Deze wijngaard ligt boven La Dominode, op een vlak stuk grond. De wijn heeft een interessante neus van rijp fruit. Expressief en zachte tannines. Dit is een wijn die eerder dan de Clos de Guettes mooi op dronk zal zijn.

Domaine Gagey (Louis Jadot) Beaune 1er Cru Grèves 2017 – Een prachtige neus van Pinot. Een wijn met veel finesse, maar tegelijk structuur en mooie zuren. In de smaak proef je bramen. Een wijn die een lang bewaarpotentieel heeft vanwege de mooie zuren en goede tannines.

Domaine Louis Jadot Chambolle-Musigny 1er Cru Les Fuées 2017 – Dit is een fluweelzachte wijn, met zijden tannines. Zoals Chambolle vaker is, prachtig elegant. Dit is een bijzonder goede wijn en is zeer delicaat. Een wijn met een ruggengraat en zal een prachtig bewaarpotentieel hebben.

Domaine Louis Jadot Volnay 1er Cru Clos des Chênes 2017 – Een wijngaard gelegen in het zuiden van Volnay. Dit is typisch pinot. Strak en elegant. Dit is een serieuze wijn. In het algemeen vonden wij de Volnay wijnen in 2017 van uitzonderlijk goede kwaliteit!

Domaine Louis Jadot Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos Saint-Jacques 2017 – Een wijn met prachtige structuur. Stevig, karakter en authentiek. Mooie balans tussen fruit en zuren. Wat een lengte en power. Dit is een grootse bewaarwijn.

WITTE WIJNEN

Louis Jadot Montagny 1er Cru Les Chaniots 2017 – Voor ons een nieuwe trouvaille. Dit is een mooie sappige witte wijn. Rijk van smaak en gewoon erg lekker!

Domaine Gagey (Louis Jadot) Pernand-Vergelesses Les Combettes 2017 – Een mooie wijngaard in de heuvels van Pernand, net naast de Haut Côte de Beaune appellatie. Deze wijn zit vol energie, met prachtige zuren en goede structuur. In de smaak veel witfruit. Heel elegant!

Domaine Gagey (Louis Jadot) Savigny-lès-Beaune 1er Cru Clos des Guettes 2017 – Mooie typische neus met veel wit fruit. Goede structuur. De wijn is rond en sappig en aangenaam om nu al te drinken. 

Domaine Gagey (Louis Jadot) Beaune 1er Cru Grèves Le Clos Blanc 2017 – Vrij uniek om een Chardonnay te vinden op dit 1er cru perceel. Ooit aangeplant door vader Gagey. Wat is dit een stevige wijn. Top! Prachtige structuur en lengte. Veel mondvulling. Een wijn met een rijke toekomst!

Domaine Louis Jadot Meursault 1er Cru Genevrières 2017 – Dit is een prachtige pure, maar tegelijk krachtige en rijpe wijn. Wat een bijzonder mooie lengte met een prachtige mineraliteit. Dit is echt de top! 

Domaine Duc de Magenta (Louis Jadot) Puligny-Montrachet 1er Cru Clos de la Garenne 2017 – Mooie rijpe en krachtige smaak. Veel matière, maar aan de andere kant een hele mooie frisheid. Een wijn met balans en een prachtige lange afdronk. Dit zijn wijnen die goed kunnen ouderen.

Domaine Duc de Magneta (Louis Jadot) Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot Clos de La Chapelle ‘Monopole’ 2017 – Dit is finesse! Wat een mineraliteit…wow! Een wijn met een enorme lengte. Bewaarwijn.

KLIK HIER VOOR HET OFFICIËLE OOGSTVERSLAG.