In het laatste nummer van Decanter krijgt de Réserve Blanc 2015 van Château Tour de Mirambeau 90 van de 100 punten. Een prachtige score voor deze frisse witte Bordeaux-blend uit het Entre-deux-Mers-gebied. De recensie luidt als volgt:

mirambeau-decanter

 

De Réserve Blanc van Tour de Mirambeau wordt binnenkort in een nieuw jasje gestoken! De groene kleur gaat plaats maken voor een olijfkleurige tint en ook de capsule en schroefdop zullen niet langer groen, maar zilverkleurig zijn.

ch-tour-de-mirambeau-reserve-blanc-nh-bouteille-fumee

 

Aan de wijn zelf verandert niets. Hij wordt geheel volgens de traditie gemaakt van sauvignon blanc, sémillon en muscadelle. Dankzij de toevoeging van sémillon en muscadelle heeft de wijn een lagere zuurgraad en een hogere aromatische expressie. Dit levert geuren op van tropisch fruit, verse bloemen en munt met tegelijkertijd een zachte, bijna romige structuur. De Réserve Blanc is een sappige, fruitige wijn met een hoge doordrinkfactor. Door de invloedrijke Jancis Robinson werd het wijnhuis eerder al geheel terecht uitgeroepen tot Entre-Deux-Mers-Superstar.

Klik hier voor meer informatie over de wijn en voor de verkoopadressen.