RADFORD DALE BLACK ROCK – RED WINE OF THE YEAR 2017

Platter’s South African Wine Guide 2017 is uit. In de belangrijkste wijngids van Zuid-Afrika zijn twee wijnen uit het portfolio van Kwast Wijnkopers bijzonder goed beoordeeld! Allereerst is de prestigieuze award voor de Red Wine of the Year gegaan naar Radford Dale Black Rock 2014. De wijnen van The Winery of Good Hope worden pas sinds 2014 geïmporteerd door Kwast Wijnkopers. Radford Dale wordt gezien als de ‘High Achiever’ binnen de verschillende ranges van The Winery of Good Hope en deze reputatie wordt volledig waar gemaakt door Black Rock 2014.

punch-downs-resized

Black Rock is een bijzondere Zuid-Afrikaanse blend van Rhônedruiven: cinsault, syrah, carignan, grenache en viognier. Het gebruik van de witte druif viognier in een rode wijn is ook geïnspireerd op een klassieke wijn uit de Rhône: Côte Rôtie.

views-onto-the-klein-drakenstein-and-chardonnay-vineyards

DELAIRE GRAFF ESTATE CHARDONNAY BANGHOEK – 5 STERREN

De andere beoordeling die er uitspringt in de Platter Guide van 2017 is de ‘Five Star rating’ voor Delaire Graff Estate Chardonnay Banghoek 2015. Van alle wijnen in Zuid-Afrika zijn er slechts 94 beoordeeld met 5-sterren. Delaire Graff Estate produceert letterlijk en figuurlijk wijnen van grote hoogte. Het domein is gelegen op de top van de Helshoogte Pas tussen Stellenbosch en Franschhoek.

platter-2017