Wijnmagazine Perswijn heeft in zijn laatste editie zeven wijnen van Rioja-huis Barón de Ley beoordeeld als ‘goed’, ‘zeer goed’ of ‘uitstekend’. De Tres Viñas Reserva 2009 is zelfs geselecteerd als lekkerste witte rioja.

Barón de Ley werd in de jaren tachtig opgericht door drie wijnmakers die hun sporen in Rioja al dubbel en dwars hadden verdiend. Hun doel was een bodega neer te zetten met eigen wijngaarden en dus wijnen te maken van druiven die zij zelf hadden geteeld. Dit initiatief druiste in tegen de gangbare traditie in Rioja waarbij verreweg de meeste wijnhuizen druiven aangeleverd kregen van lokale druiventelers. De drie heren besloten echter met die traditie te breken en het gehele proces zelf in handen te nemen om zo wijnen te kunnen maken waar zij voor 100% achter zouden staan.

Continue aandacht voor kwaliteit en een gezonde dosis ambitie hebben er inmiddels toe geleid dat Barón de Ley, met ruim 200 hectare aan wijngaarden en een uiterst veelzijdig assortiment, tot de beste wijnhuizen van Spanje gerekend wordt. Geheel terecht dus, dat Perswijn de wijnen van Barón de Ley beloont met deze mooie recensies.

baron-de-ley-perswijn

 

Klik hier voor de verkoopadressen van de wijnen van Barón de Ley.