Onlangs introduceerde Champagnehuis Salon de vintage 2006: “Salon at its most romantic”, zo omschrijven zij de vintage zelf, “a beautiful, golden enigma”. En inderdaad, Salon 2006 zou je kunnen omschrijven als lyrisch of romantisch en in ieder geval uitbundig en klaar om een ieders hart te veroveren!

Het is een veelbelovende vintage. De druiven werden optimaal rijp geoogst, maar het hoge suikergehalte werd perfect gebalanceerd door verfijnde zuren. De rendementen waren precies goed, niet te hoog en niet te laag. Salon 2006 heeft hierdoor een bewaarpotentieel van minstens 30 jaar! Als je ‘m nu opent, neem dan de tijd. Laat de champagne enige tijd ademen om zich te openen. De kleur is fonkelend goud met zilveren en groene reflecties. De mousse is superfijn en aanhoudend en geeft de eerste aroma’s prijs: witte bloemen, citrus en licht getoaste brioche. In een volgende fase ontwaar je herfsttonen, hazelnoot, praline, gedroogde abrikoos en rijp geel fruit. De structuur is onberispelijk: rijk en tegelijkertijd strak en precies.

 

 

Champagne Salon wordt gemaakt van uitsluitend chardonnay afkomstig uit de Le Mesnil-Sur-Oger in de Côte des Blancs en wordt alleen in uitzonderlijk goede oogstjaren gemaakt. Salon 2006 is nog maar de 40e vintage die sinds 1905 op de markt komt. Alle overige oogstjaren werden door het champagnehuis niet goed genoeg bevonden. Niet voor niets blijft Salon tot op de dag van vandaag een mythische naam onder de liefhebbers van topchampagne!

Kwast Wijnkopers is de exclusieve importeur van Champagne Salon. Vanwege het exclusieve karakter wordt de champagne ook per fles verkocht.

 

KLIK HIER VOOR INFORMATIE OVER CHAMPAGNE SALON EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN.