Op maandag 7 oktober organiseerde Kwast Wijnkopers een uniek wijnmakersdiner in samenwerking met tweesterrenchef Mario Ridder. Zijn nieuwe restaurant ‘C.E.O baas van het vlees’, was het decor van een buitengewone wijnspijs-proeverij voor een gezelschap van 80 uitverkoren eigenaren van wijnspeciaalzaken, restaurateurs en andere relaties. Centraal stonden Mario Ridder’s signature dishes van C.E.O en zijn klassiekers van restaurant De Zwethheul én natuurlijk de befaamde wijnen van Gaja in de spotlights.

Dé gast van de avond was Gaia Gaja, dochter van de beroemde  wijnmaker Angelo Gaja, die een persoonlijke toelichting gaf bij de wijnen. De wijnen die zij presenteerde waren achtereenvolgens Sito Moresco 2011, Dagromis 2008, Barbaresco 2010, Sperss 2008 en Pieve Santa Restituta Brunello Rennina 2004. De geconcentreerde en complexe wijnen kwamen uitzonderlijk goed voor de dag in combinatie met een 5 gangen-diner waarbij vlees in iedere gang centraal stond: “Old Style”steak tartare met lauwwarme mosterdsabayon, Kalfswang op een puree van witlof, gesmolten ganzenlever, dressing van braadvocht, kalfstong, kappertjes en pistache, Côte de Boeuf, Patanegra, luchtige aardappel, rode bieten ijs, crème van ganzenlever en citrusdressing en Wagyu met compôte van rode ui.

Meesterkok Mario Ridder wordt aan de servicekant ondersteund door Sharon Kars en haar team, waarin sommelier Randy Bouwer verantwoordelijk is voor de wijnen. In 2006 maakte Ridder furore door restaurant De Zwethheul binnen zeven maanden naar 2 michelinsterren te koken. Zijn nieuwste project is het toonaangevende restaurant C.E.O baas van het vlees, waarvan Kwast Wijnkopers de exclusieve wijnleverancier is.

Kwast Wijnkopers is al jaren de importeur van het wijnhuis Gaja uit Barbaresco. ‘De wijnen van Gaja zijn van absolute wereldklasse en wij zijn trots om deze wijnen te mogen aanbieden op de Nederlandse markt’, aldus Jaap Kwast.

ceo-gaja-foto-website