fevre-caisse-a-vendanger

2014 was voor Chablis, net als de rest van de Bourgogne, een goed oogstjaar. De winter was mild, maar in de lente was er sprake van vorst, waardoor de wijngaarden af en toe beneveld moesten worden. Gelukkig bleven de wijnstokken intact en startte de bloei eind mei. Juni was een tamelijk koele, maar uiterst zonnige maand. Juli en augustus waren regenachtig, maar de warme en zonnige maand september zorgde voor perfecte rijping van de druiven en gunstige weersomstandigheden voor de oogst, die plaatsvond tussen 15 en 22 september.

De wijnen zijn geweldig fris en loepzuiver en ze beschikken, zoals Fèvre het zelf formuleert, over “great precision”. Het bewaarpotentieel van de wijnen uit dit oogstjaar is bijzonder goed.  De Premiers Crus kunnen met gemak vijf jaar rijpen en de Grands Crus zelfs minimaal tien jaar.

De stijl van William Fèvre typeert zich het beste als de meest zuivere vorm van Chablis, maar bij Fèvre heeft iedere Chablis zijn eigen karakter. De negentig percelen waarop de druiven groeien, hebben elk hun eigen ligging, bodemgesteldheid en microklimaat. En om de typiciteit en de finesses van al die verschillende terroirs in de smaak terug te laten komen, worden de wijnen zo puur mogelijk gevinifiëerd. De Premiers en Grands Crus rijpen wel op eikenhouten vaten, maar het hout domineert allerminst.

Chablis is culinair uitermate veelzijdig! De Premiers en Grands Crus kunnen niet alleen geschonken bij oesters en kreeft, maar net zo goed bij tarbot, lijn gevangen zeebaars of coquilles. Of bij gevogelte zoals parelhoen, kwartel en patrijs.

fevre-vallee_de_vaudesir

Klik hier voor de wijnen van William Fèvre en voor de verkoopadressen.

fevre-fles