Winelife ging voor het juni/juli-nummer op bezoek bij William Fèvre, een van de belangrijkste producent in Chablis en goed voor maar liefst 15% van alle Chablis Grands Crus-wijnen. Winelife zocht uit hoe dat nu precies zit met al die Grands en Premiers Crus in Chablis.

Chablis wordt altijd gemaakt van 100% chardonnay, maar het karakter van die druif is in Chablis uiteindelijk van ondergeschikt belang. Waar het echt om gaat bij het wijn maken, is het tot uitdrukking brengen van de subtiele variaties van het specifieke terroir van het wijngebied – de Kimmeridge-bodem met kalk, klei, fossiele oesterschelpen en mergel. Ook de expositie van de wijngaarden ten opzichte van de zon is zeer bepalend voor het uiteindelijke karakter van de wijnen. Bij Fèvre zijn de bijna tachtig hectare wijngaarden onderverdeeld in maar liefst negentig percelen met elk hun eigen ligging, bodemgesteldheid en microklimaat. Iedere wijn heeft hierdoor een geheel eigen karakter.

Sinds 2006 werkt Fèvre 100% biologisch, wat ook betekent dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van kachels in de wijngaarden om eventuele vorstschade te beperken. Fèvre werkt nu met grote kandelaren, die om de twee uur vervangen moeten worden. Veel werk, maar een stuk duurzamer dan kachels. En alleen van een gezond terroir kunnen zulke verfijnde wijnen komen!

 

KLIK HIER VOOR HET ARTIKEL OVER WILLIAM FÈVRE IN WINELIFE.

 

 

KLIK HIER VOOR DE WIJNEN VAN WILLAM FÈVRE EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN.