Zoeken?

Abadal Franc

Fris en elegant met rood fruit, toffee, balsamico, munt, viooltjes en rozemarijn

Over deze wijn
LandSpanje
StreekPla de Bages
WijnhuisAbadal
Type wijnrood
DruivenrasCabernet franc, Tempranillo, Sumoll
Overige informatie

Fris, gul en elegant, met kruidige aroma’s van munt, viooltjes en rozemarijn, rood fruit, toffee en balsamico. De smaak is fris en zacht en de tannines zijn soepel.Serveer op 15 à 17 graden bij gegrilde of gebraden kip, varkens- of kalfsvlees, worstjes,  zelfgemaakte hamburgers, gegrilde groenten, vegetarische gerechten met linzen of paddenstoelen of bij steak tartare.

 Sumoll is een rustieke blauwe druif, oorspronkelijk afkomstige uit Penedès. De druif is lang en groot en kan goed tegen droogte. De naam sumoll komt van sumollar wat zoiets betekent als ‘verdorren’. Een jonge wijn gemaakt van 100% sumoll heeft iets ruigs en droogs in de smaak, wat verdwijnt naarmate de wijn rijpt.

Meer weten over deze wijn?

Neem contact op
Verkooppunt zoeken

Benieuwd naar de andere wijnen van Abadal?

bekijk selectie