
Over deze wijn
Land | Spanje |
Streek | Pla de Bages |
Wijnhuis | Abadal |
Type wijn | rood |
Druivenras | Mando |
Overige informatie
De Abadal Mandó wordt gemaakt van de mandó-druif, een inheemse Spaanse druif die rond 1900 wijdverspreid stond aangeplant in Pla de Bages. Het wijnhuis Abadal was een pionier in Bages bij het herontdekken van deze variëteit. De Mandó heeft florale aroma’s met een hint van specerijen en zoethout.
De wijn rijpt 12 maanden lang in 40% eikenhout en 60% amfora's van klei. Hierdoor is het een volle en ronde wijn met een levendige zuurgraad. Frisheid en elegantie kenmerken dit druivenras. Combineer deze wijn met gegrilde tonijn of een rijke paella met vis. Tevens goede begeleider van zachte kazen.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Abadal
Benieuwd naar de andere wijnen van Abadal?
bekijk selectie