Zoeken?

Barón de Ley Finca Monasterio

Vol, zacht en geconcentreerd met zwart fruit, koffie, cacao, zoethout en kruiden

Over deze wijn
LandSpanje
StreekRioja
WijnhuisBarón de Ley
Type wijnrood
DruivenrasTempranillo, Cabernet sauvignon, Garnacha, Graciano, Mazuelo
Overige informatie

Na een zeer strenge selectie in de wijngaard worden de rijpe druiven voor de Finca Monasterio met de hand geoogst en zeer voorzichtig in 15-kilo kratjes voor een volgende controle naar de selectietafel vervoerd. Uiteindelijk komen alleen de allerbeste hele druifjes in aanmerking voor kneuzing. In speciaal voor deze wijn ontworpen vaten komt de fermentatie tijdens de ongeveer 15 dagen durende schilinweking op gang.Door diverse keren de most te verpompen kunnen alle aroma’s, kleur en kracht uit de tempranillo en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden cabernet sauvignon!) opgenomen worden in de wijn en ontstaat bij 30 graden Celsius het gewenste alcoholpercentage.De rijping vindt 18 maanden plaats op Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting.

Pas aan het einde van de opvoeding wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées. Nadat ook deze versneden wijn een maand vatrijping heeft ondergaan wordt hij gebotteld en krijgt de fles zijn kenmerkende metalen etiket met kloosterbel.De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie: stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Bovendien is de Finca Monasterio met zijn aangename tannines fluweelzacht, is hij mondvullend, gul en goed in balans. De langdurige afdronk is verleidelijk en doet verlangen naar een volgende slok. Verfijnde wijn en ideale begeleider van gegrild en geroosterd vlees.

Meer weten over deze wijn?

Neem contact op
Verkooppunt zoeken

Benieuwd naar de andere wijnen van Barón de Ley?

bekijk selectie