De kwaliteit in de wijnen van 2016 is zichtbaar aanwezig. De wijnen vertonen diepte, zijn weelderig met een rijk fruitig karakter en natuurlijke expressie van het terroir. Door enige jaren flesrijping verkrijgen de wijnen nog meer structuur.

 

Frédéric Barnier van Louis Jadot: ‘De rode wijnen zijn rijk en diep van kleur, fruitig met rijpe en soepele tannines. De witte wijnen laten een grote balans zien. Door de koude temperaturen van de afgelopen winter in de kelders is de malolactische fermentatie pas laat op gang gekomen voor zowel pinot noir als chardonnay. De witte wijnen zijn op dit moment knisperend en expressief, maar door rijping op de lie zal een grotere complexiteit ontstaan. De rode wijnen zijn subtiel met mondvullende tannines, verleidelijk met fruitige aroma’s.’

 

Het jaar 2016 was geen gemakkelijk jaar voor de wijnmakers. Het begon met een late winter en de voorjaarsvorst in april bracht in sommige wijngaarden ernstige schade aan. Beaujolais en Mâconnais werden gespaard, maar in Côte d’Or van Marsannay in het noorden tot Rully in het zuiden werden de wijnstokken getroffen. Gelukkig maakte het najaar veel goed want in juli, augustus en september was de temperatuur bovengemiddeld warm. De druiven konden daardoor goed doorrijpen en de pluk begon op 27 september en duurde 10 dagen tijdens de juiste weersomstandigheden.

 

KLIK HIER VOOR HET OFFICIËLE OOGSTVERSLAG VAN LOUIS JADOT