Op hubrechtduijker.com schrijft Hubrecht Duijker maandelijks over zijn nieuwe vondsten. Deze maand behoren de Bouzeron van Louis Jadot/Domaine Gagey en Abadal Blanc uit Pla de Bages tot zijn vondsten.

louis-jadot-bouzeron-domaine-gagey

 

“Je moet behoorlijk wat wijnkennis hebben om te weten dat de Bourgondische herkomstbenaming Bouzeron niet betrekking heeft op een witte Bourgogne van chardonnay, maar van aligoté … een mineralige, vieve, door frisse citrus getypeerde 2014 die tevens licht kruidig smaakt en duidelijke roosteraroma’s bezit. Want deze Bouzeron verbleef in vaten, waarvan bijna een derde nieuwe. Ogen dicht, en je proeft een aardig alternatief voor… Chablis.”

Klk hier voor meer informatie en voor de verkoopadressen.

abadal

 

“… een karaktervolle witte wijn…, de Abadal Blanc 2015, samengesteld uit macabeu, chardonnay, sauvignon blanc en de regionale picapoll. We proeven zowel specerijen als wat perzik en milde citrus, met een hint van perendrups en een vleugje bladgroen, met prettige zuren en niet al te veel alcohol (12,5 procent). Perfect bij hartige taarten en enigszins kruidige schotels met vis.”

abadal-blanc

Klik hier voor informatie en voor de verkoopadressen.

duijker-vignet-website