Volgens de traditie op Saint Georges Day, 23 april 2018, verklaren porthuizen Croft en Taylor’s het oogstjaar 2016 tot een ‘Classic Vintage Port’.

Het jaar 2016 kenmerkt zich door twee uitzonderlijke factoren. De lente was extreem nat met hevige neerslag. Het voordeel hiervan was dat het waterreservoir in de bodem werd aangevuld na de extreme droogte in het najaar van 2015. Van begin juli tot eind september waren de weersomstandigheden extreem heet en droog. Hierdoor konden de druiven uiteindelijk volledig doorrijpen en begon de pluk rond 17 september 2016.

De Croft Vintage Port 2016 is prachtig aromatisch, rijk in het fruit en kruidig in karakter!

Deze port heeft een intens rode kleur met een levendige paarse rand. In de neus rijpe aardbeien en zwart bessenfruit met een subtiele ondertoon van eucalyptus. Het is een typische elegante en aromatische Croft Vintage. De smaak is vol, rijk met bosvruchten en nog wat gesloten tannines, maar prachtig in balans en heeft een verfijnde afdronk. Echt een klassieke vintage port!

KLIK HIER VOOR HET DOWNLOADEN VAN DE FICHE TECHNIQUE CROFT VINTAGE PORT 2016

De Taylor’s Vintage Port 2016 is elegant met mooie geïntegreerde tannines en van exceptionele kwaliteit!

Deze port heeft een diep paarszwarte kleur met een intense bosvruchten geur, levendige tonen van groene appel, verse pruimen en frambozen.  Complex met exotische nuances, cederhout en jasmijn. De ingetogen kracht  en stevige tannines die de wijn een prachtige structuur geven zijn kenmerkend voor de stijl van Taylor’s.

KLIK HIER VOOR HET DOWNLOADEN VAN DE FICHE TECHNIQUE TAYLOR’S VINTAGE PORT 2016

Profiteer nu van onze speciale voorverkoopaanbieding en haal deze exceptionele Vintage Ports in huis!

KLIK HIER VOOR ALLE PRODUCTEN VAN CROFT

KLIK HIER VOOR ALLE PRODUCTEN VAN TAYLOR’S